U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Opština Blace i Fondacija Ana i Vlade Divac pomažu blačke poljoprivrednike i pčelare

Autor 15 maj 2019

BLACE- Opštinska uprava opštine Blace u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac organizovala je danas predavanje za pčelare i stočare sa teritorije opštine Blace.
Predavanju je prisustvovao veliki broj stočara i pčelara blačkog kraja a predavanje je održano u Kulturnom centru “ Drainac” Blace.
Ispred lokalne samouprave opštine Blace prisustvovala je zamenica predsednika Opštine Blace, Suzana Veljović i načelnica opštinske uprave Julijana Jovanović. Skupu su prisustvovali i predstavnici poljoprivredne službe opštine Blace.

Zamenica predsednika opštine Blace Suzana Veljović izrazila je veliko zadovoljstvo što se pomenutom predavanju odazvao veliki broj poljoprivrednika našeg kraja a posebno mladih.
– Cilj naše lokalne samouprave je da edukativni deo podignemo na jedan viši nivo i da posebno mlade poljoprivrednike edukujemo kako bi svoju proizvodnju pospešili, istakla je zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović dodajući da će uskoro biti i raspisan konkurs fondacije Ana i Vlade Divac u saradnji sa opštinom Blace.
Od Uroša Delića iz Fondacije Ana i Vlade Divac saznali smo da će pored današnjeg teorijskog predavanja zainteresovani poljoprivrednici i pčelari moći da prisustvuju i teorijskom predavanju gde će pitanja koja ih interesuju moći da dobiju na terenu prilikom obilaska jedne farme i jednog pčelara.
Opštinska uprava opštine Blace ima dugogodišnju saradnju sa Fondacijom Ana i Vlade Divac a predavanje se održava na osnovu postojećeg sporazuma između Fondacije i Opštine Blace na programu “Divac poljoprivredni fondovi”.
U narednom periodu Opštinska uprava opštine Blace i fondacija Ana i Vlade Divac uložiće 1,5 miliona dinara u subvencije mladim poljoprivrednicima sa teritorije opštine Blace.Od čega opština Blace učestvuje sa milion dinara.

Pročitajte i...  Patrijarh Irinej i ministar Vukosavljević dolaze u Kuršumliju


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466259

15 maj 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up