U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Opština Blace pomaže socijalno ugrožene porodice: Ima dovoljno sredstava za pomoć onima kojima je to potrebno

Autor 10 apr 2021

BLACe- Opština Blace nakon rešenja koje je doneo Centar za socijalni rad u Blacu pomogla je još jednoj porodici dodelom novčanih sredstava radi adaptacije objekta u kome žive.

Sa ciljem da se reši problem porodice S. S. iz naselja „Spasići“, koja je imala jako teške uslove za stanovanje, usvojena je odluka da se iz budžeta izdvoje sredstva u iznosu od 109.842,50 dinara u svrhu nabavke neophodnog materijala i opreme, kao i da se odluka sprovede preko Centra za socijalni rad Blace.

Pored jako loših uslova za stanovanje u samom objektu nije postojao ni sanitarni čvor. JKP „Blace“ uzelo je učešće u radovima i tom prilikom izveden je priključak na vodovodnu, kanalizacionu mrežu i ostali neophodni radovi. Porodica je na osnovu odobrenih sredstava dobila kompletno sredjen sanitarni čvor i još jednu prostoriju koja je u neuporedivo boljem stanju nego što je zatečeno.

Radovi su izvedeni početkom ove godine a iz opštine Blace najavljuju da imaju dovoljno sredstava i da će nastaviti sa pružanjem pomoći kako ovoj, tako i drugim porodicama kojima je ovakav vid pomoći neophodan.

-Naš zadatak je da svim porodicama koje nisu u mogućnosti da same reše probleme koje imaju, pomognemo i stambene jedinice upristojimo da u njima postoje bar minimalni uslovi za život. Obaveza tih porodica na dalje je da objekte održavaju i o stvarima brinu sa pažnjom dobrog domaćina. U predhodnom periodu izbegavali smo objavljivanje vesti koje su ove sadržine i tiču se jako osetljivih tema. Nije nam cilj da preko ovih i sličnih vidova pomoći dobijamo bilo kakve poene. Na ovaj korak smo se odlučili da bi javnost bila bar malo pripremljena za eventualno neke nove senzacionalističke vesti pojedinih „humanitaraca“ i medija“, izjavljuje predsednik Opštine Blace Ivan Burgić.

5
2

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=493544

10 apr 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Opština Blace pomaže socijalno ugrožene porodice: Ima dovoljno sredstava za pomoć onima kojima je to potrebno”

 1. Lila

  Svaka čast. Znam porodicu kojima je opština Blace pomogla raznim sredstvima i hranom. Neka su živi i zdravi, pomogli su dečici da prežive najteži period. Samo nastavite tako.

  4
  2
 2. Sladja

  Da se nije odzak zapalio ne bi ni to poceli .A ako ima dovoljno novca zasto im nije zavrseno.Predsednik nek izadje na teren i licno se uveri.

  7
  4
 3. Kuna

  A šta ja da radim ako Vi pomažete.

  6
  1

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions