U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Opština Blace u emisiji “Znanje- imanje”

Autor 9 dec 2019

BLACE- Na sajmu Etno hrane i pića održanom u Beogradu učestvovali su i Opština Blace, TO Blace, Srednja škola u Blacu i veliki broj blačkih poljoprivrednih proizvođača koji su dobili brojna specijalna priznanja.

Štand Opštine Blace bio je veoma posećen a poljoprivredni proizvođači blačkog kraja i ove godine imali su priliku da besplatno predstave svoje proizvode što im je omogućila lokalna samouprava.

Zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović koja je posetila ovaj sajam, izjavila je u emisiji Znanje imanje, RTS-a da je cilj lokalne samouprave da pomogne poljoprivrednim proizvođačima da maksimalno iskoriste sirovine koje na svojim imanjima imaju i da od njih proizvedu gotove proizvode kako bi svi benefiti tog gotovog proizvoda  pripali upravo njima, našim poljoprivrednim proizvođačima.

Pročitajte i...  Uspeh učenice Milice Bjeletić na Festivalu dečijeg stvaralaštva

Prilog sa etno sajma hrane i pića gde se predstavila i Opština Blace objavljen je i u emisiji Znanje imanje koja se emituje na RTS-u,a koji je dostupan na linku: https://youtu.be/KDjDT2DoUoI

Na sajmu Etno hrane i pića održanom u Beogradu   učestvovala je i Opština Blace, TO Blace, Srednja škola u Blacu i veliki broj naših poljoprivrednih proizvođača koji su dobili brojna specijalna priznanja.

Štand Opštine Blace bio je veoma posećen a poljoprivredni proizvođači blačkog kraja i ove godine imali su priliku da besplatno predstave svoje proizvode što im je omogućila lokalna samouprava.

Specijalna priznanja dobili su : za domaći kompot od dunja – poljoprivredno gazdinstvo Simić iz Grgura, za liker od drena gazdinstvo Miletić iz Blaca, za domaće kupinovo vino kruna  – poljoprivredno gazdintvo Vujičić Biljana iz Blaca i dva specijalna priznanja za T.S.N. Vajat Blace i to za domaću ljutenicu, Vajat džem višnja i čokolada .

Pročitajte i...  Dom zdravlja Blace obeležio Svetsku nedelju dojenja

Ovo je bila  još jedna uspešna promocija blačkog kraja i proizvoda koji ovde naši vredni domaćini proizvode.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475370

9 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up