U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Opština Blace u emisiji „Znanje- imanje“

Autor 9 dec 2019

BLACE- Na sajmu Etno hrane i pića održanom u Beogradu učestvovali su i Opština Blace, TO Blace, Srednja škola u Blacu i veliki broj blačkih poljoprivrednih proizvođača koji su dobili brojna specijalna priznanja.

Štand Opštine Blace bio je veoma posećen a poljoprivredni proizvođači blačkog kraja i ove godine imali su priliku da besplatno predstave svoje proizvode što im je omogućila lokalna samouprava.

Zamenica predsednika Opštine Blace Suzana Veljović koja je posetila ovaj sajam, izjavila je u emisiji Znanje imanje, RTS-a da je cilj lokalne samouprave da pomogne poljoprivrednim proizvođačima da maksimalno iskoriste sirovine koje na svojim imanjima imaju i da od njih proizvedu gotove proizvode kako bi svi benefiti tog gotovog proizvoda  pripali upravo njima, našim poljoprivrednim proizvođačima.

Prilog sa etno sajma hrane i pića gde se predstavila i Opština Blace objavljen je i u emisiji Znanje imanje koja se emituje na RTS-u,a koji je dostupan na linku: https://youtu.be/KDjDT2DoUoI

Na sajmu Etno hrane i pića održanom u Beogradu   učestvovala je i Opština Blace, TO Blace, Srednja škola u Blacu i veliki broj naših poljoprivrednih proizvođača koji su dobili brojna specijalna priznanja.

Štand Opštine Blace bio je veoma posećen a poljoprivredni proizvođači blačkog kraja i ove godine imali su priliku da besplatno predstave svoje proizvode što im je omogućila lokalna samouprava.

Specijalna priznanja dobili su : za domaći kompot od dunja – poljoprivredno gazdinstvo Simić iz Grgura, za liker od drena gazdinstvo Miletić iz Blaca, za domaće kupinovo vino kruna  – poljoprivredno gazdintvo Vujičić Biljana iz Blaca i dva specijalna priznanja za T.S.N. Vajat Blace i to za domaću ljutenicu, Vajat džem višnja i čokolada .

Ovo je bila  još jedna uspešna promocija blačkog kraja i proizvoda koji ovde naši vredni domaćini proizvode.

 

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475370

9 dec 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions