DruštvoKuršumlijaPoslednje Vesti

Opština Kuršumlija nagrađuje najbolje studente, prijave do 15. avgusta

KURŠUMLIJA- Na osnovu Odluke Opštinskog veća opštine Kuršumlija o dodeli nagrada uspešnim studentima na teritoriji opštine Kuršumlija, od 22.06.2022. godine, Opštinsko veće objavljuje Javni poziv za dodelu nagrada uspešnim studentima na teritoriji opštine Kuršumlija.

Opštinsko veće opštine Kuršumlija donelo je Odluku o dodeli nagrada uspešnim studentima na teritoriji opštine Kuršumlija sa prosečnom ocenom tokom studija najmanje 9,5 odnosno za studente sa invaliditetom sa prosečnom ocenom tokom studija najmanje 9,00.

Uslovi za ostvarivanje prava na dodelu nagrade:

Pravo na nagradu mogu ostvariti studenti na studijama prvog stepena (osnovne akademske studije, osnovne strukovne studije i specijalističke strukovne), studijama drugog stepena (master akademske studije, master strukovne studije i specijalističke akademske studije) i studijama trećeg stepena (doktorske akademske studije) na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave.

Studenti ostvaruju pravo na nagradu ukoliko su tekućoj školskoj godini prvi put upisali prvu, drugu, treću, četvrtu ili petu godinu studija sa prosečnom ocenom tokom studija najmanje 9,5, odnosno sa prosečnom ocenom tokom studija najmanje 9,00 za studente sa invaliditetom (zbirno, obuhvatajući studije prvog, drugog i trećeg stepena), imaju prebivalište na teritoriji opštine Kuršumlija, a izbegla i raseljena lica boravište. Studenti prve godine studija ostvaruju pravo na nagradu ukoliko su do momenta podnošenja dokumentacije ispunili uslov za upis naredne godine studija, studenti drugog stepena studija i studenti trećeg stepena studija ostvaruju pravo na nagradu ukoliko su odmah po završetku studija prvog stepena nastavili studije drugog i trećeg stepena i ukoliko nisu u radnom odnosu.

Potrebna dokumentacija za ostvarivanje prava na dodelu nagrade:

Uz prijavu studenti prilažu: fotokopiju lične karte, potvrdu visokoškolske ustanove da je student prvi put upisao određenu godinu studija u tekućoj školskoj godini, uverenje o prosečnoj oceni studiranja, potvrda kojom se dokazuje ispunjenje uslova za upis u narednu godinu studija (za studente prve godine osnovnih akademskih i osnovnih strukovnih studija), overenu fotokopiju uverenja o diplomiranju na studijama prvog stepena (za studente na studijama drugog stepena), overenu fotokopiju uverenja o diplomiranju na studijama prvog i drugog stepena (za studente na studijama trećeg stepena), dokaz da student nije u radnom odnosu (uverenje Nacionalne službe za zapošljavanje odnosno uverenje PIO fonda), rešenje nadležnog organa o postojanju telesnog oštećenja ili rešenje o potrebi tuđe nege i pomoći (za studente sa invaliditetom ) i fotokopiju kartice tekućeg računa.

Prijava sa traženom dokumentacijom podnosi se na adresu: Opštinska uprava opštine Kuršumlija, ul.Proleterskih brigada b.b.Kuršumlija, sa naznakom:“Za dodelu nagrade uspešnim studentima“. Prijave dostaviti najkasnije do 15.08.2022.godine. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Javni poziv za dodelu nagrada uspešnim studentima na teritoriji opštine Kuršumlija

100% LikesVS
0% Dislikes

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovu web lokaciju štiti Google reCAPTCHA - Politika privatnostii - Uslovi korišćenja zaštite


Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo posetioce Toplicke Vesti online portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Topličke Vesti online portala ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između posetioca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Topličkih Vesti online portala. Redakciji Topličkih Vesti se možete obratiti na: komentar@toplickevesti.com.

Pogledajte takođe
Close
Back to top button