U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Opština Kuršumlija prošle godine uredila 100 kilometara puteva

Autor 15 jan 2020

KURŠUMLIJA- Opština Kuršumlija, jedna od najvećih ali i najsiromašnijih u Srbiji, prošle godine asfaltirala je i uredila više od 100 kilometara puteva. Veliki problem i dalje je infrastruktura na seoskom području. Najteža situacija je u selima duž administrativne linije sa Kosmetom, do kojih je bez terenskih vozila gotovo nemoguće stići.

U tridesetak sela duž Administrativne linije sa Kosmetom, ima samo stotinak domaćinstava. Mnogi su se odselili u potrazi za poslom, jer je ovde bez puta i osnovnih uslova za život, gotovo nemoguće opstati. Najgore je kažu kada zatreba lekar.
„Leti može da se dođe zimi ne može. Ne može, nema šanse. Samo ako hoće avionom da dođu lekari da nas pregledaju”, kaže Mirko Kovačević iz Prevetice.
„Mora mnogo da se ide peške. Imamo i po šest, sedam kilometara gde mora da se ode pešice. Imamo gde ne mogu kola da priđu, a mi u selu nemamo dvoja troja ispravnih kola, sve ih polomismo po ovom pitu”, objašnjava Ilija Komnenović, iz Matarove.

Pročitajte i...  Sportski klubovi dobili maske

Kako bi zadržala stanovništvo lokalna samouprava radi na sređivanju putne infrastrukture u planinskim selima kojima zbog migracije preti izumiranje. Protekle godine nasuto je i asfaltirano više od stotinu kilometara puteva, a za više kažu nisu imali para.

„Oko 20 miliona dinara, svake godine, izdvajamo za održavanje lokalnih puteva, nešto ide preko mesnih zajednica, nešto direktno preko opštinske uprave. U svakom slučaju, nema dovoljno sredstava za maksimalno održavanje puteva, ali imamo pomoć Vlade Srbije”, kaže Radoljub Vidić, predsednik Opštine Kuršumlija.
Inače, do 92 sela kuršumlijske opštine vodi 800 kilometara lokalnih nekategorisanih uglavnom planinskih puteva.

(Izvor RTS)


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476598

15 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

10 komentara za “Opština Kuršumlija prošle godine uredila 100 kilometara puteva”

  1. Da da sve zavrsili u Kastrat pred izbore nasipase sekcija za puteve sa tucanik al taj asfalt nevidosmo ič!!!

  2. Ja nzm gde nadjose te 100 kilometra.

  3. Lepo pise, uredila, ne pise asfaltirala

  4. Neće pravimo nikome put pravi te ga sami

  5. Narod masovno napušta Kursumliju i Toplici, a lokalna vlast u Kursumliji se bavi licnom promocijom.

  6. Zovite zvezde zmajeva ovaj Granda pošto njih slušate da vam oni pomognu

  7. SRAMOTA A LJUDI NA 2 KM. OD GRAFA SE DAVE U BLATU. TOLIKO O PUTEVIMA I ASFALTU. VAMA SE I PRIGRADSKA NASELJ SELE NEMAJU VODOVOD NI KANALIZACIJU A PRIČATE DA ĆETE SE TRUDITI ZA POGRANIČNA SELA KOJA SU VEĆ UVELIKO PRAZMA. LAŽI LAŽI I SAMO LAŽI.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up