Smiley face
U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Opština Lebane kupuje dve kamile da turisti jašući obilaze Caričin grad, Kuršumlija ima bicikle, a Prokuplje i Blace ništa

Autor 30 dec 2018

LEBANE/KURŠUMLIJA/PROKUPLJE/BLACE- Turistička organizacija Lebane planira da kupi dve kamile, prenosi Beta. Jedan od opštinskih većnika rekao je nezvanično Beti da se kamile kupuju za razvoj turizma, vezano za arheološki lokalitet Justinijana Prima odnosno, Caričin grad.

„Planiraju da prošire ponudu, da turistima ponude obilazak lokaliteta na kamilama s obzirom da su areheolozi pre nekoliko godina tu pronašli kosti kamile“, kazao je ovaj većnik.

Međutim, Caričin grad je pod zaštitom države, a njime upravlja Narodni muzej Leskovca u kome su, takođe nezvanično, rekli Beti da na taj lokalitet sa tri velika mozaika može da hoda samo ljudska noga.

Šta će biti sa ovom kupovinom, da li je istina ili nečija šala, videće se naredne godine. Istina je da je veliki broj medija preneo ovu informaciju.

Kako turisti obilaze lokalitete u Topličkom okrugu? Turistička organizacija Kuršumlija ima bicikle koji mogu da se iznajme besplatno, dok u Prokuplju i Blacu, koliko je nama poznato, nemaju ništa. Možda će se ovaj primer iz Lebana proširiti i u ovaj kraj pa će turisti sutra, možda, obilaziti turističke lokalitete na konjima, magarcima… na krkače, ili paraglajdingom. Možda će turistički poslenici biti i inventivniji od nas ili Turističke organizacije Lebane, samo im treba podstrek, zato i prenosimo ovu informaciju iz Lebana.

Srećna Nova godna!

(Beta, M.Đ)

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=89867

30 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

7 komentara za “Opština Lebane kupuje dve kamile da turisti jašući obilaze Caričin grad, Kuršumlija ima bicikle, a Prokuplje i Blace ništa”

 1. Turista

  Turisticka organizacija blace bi mogla da nabavi slona da posetioci obilaze prebrezu a kuršumličani nek navataju djavola da obilaze djavolju varos

 2. Tako ćemo polako postati i Arapi. Kakve kamile, nenormalna nacijo, zar nemamo ništa naše, Gospode Bože, opameti ih malo…

 3. Sojic

  Ne slona neka iz donacije ACE VUCICA nabave mamuta posto je kod njega sve moguce

 4. Gospodi pomiluj…Prokuplje sta cekas? Odmah zebre! Da budete prava dzungla!!

 5. Ima magarice zasto ga zovu magarevo!

 6. Vrlo pametno da gu nabave te konje koji navijaju za partizan. Po potrebi mogu da se prefarbaju i budu orginal magarici..

 7. Pera

  LJudi jeste li ukapirali da je to fora

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up