DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Opština podržava proizvodnju meda

PROKUPLJE- Pedeset članova Udruženja pčelara „Jastrebac“ dobilo je besplatne pakete sa hemijskim  preparatatima za zaštitu pčela. Ova akcija realizovana je zahvaljujući Opštini Prokuplje, koja je finansijski sa nešto više od 100.000 dinara podržala rad ovog udruženja.

Udruzenje pcelara Jastrebac pripremilo besplatna hemijska sredstva za svoje clanove

-Pored ovih  preparata nabavili smo i optički refaktometar za merenje saharoze i vode u medu, koji će biti na raspolaganju svim članovima našeg udruženja– objasnio je predsednik Udruženja pčelara „Jastrebac“ Ivan Đorđević.

Pčelar Bojan Petković iz sela Gornje Kordince, koji ima desetak košnica i koji svog sina Jovana već uveo u tajne pčelarstva, kaže da ova pomoć dosta znači za svakog pčelara pogotovo za one koji tek razvijaju i uvećavaju broj košnica.

– Pomoć je dobrodošla jer je pre svega stručna i pruža nam mogućnost da dobijemo najnovije preparate, naravno uz preporuku stručnjaka,  da ih testiramo ali i sami donesemo sud o njihovom kvalitetu – kaže Petković i dodaje da je ova godina  dobra za  pčelare, jer je pčelinja paša odlična, pa je i kvalitet meda dobar.

Za nešto više od godinu dana postojanja pčelari iz ovog udruženja, koje okuplja oko 70 članova, organizovali su veoma veliki broj akcija, najpre humanitarnih, u kojima su poklanjali med ali su organizovali i veliki broj stručnih skupova čiji je cilj unapređenje pčelarstva u našem kraju.

50 pcelara dobilo pesplatno pakete sa hemijskim sredstvima za zastitu pcelaNajmladji pcelar Jovan Petkovic dobio hemijske preparate za odrzavanje kosnica

50% LikesVS
50% Dislikes
Više
Pogledajte rakođe
Close
Back to top button