U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Opština Prokuplje kupila parcelu kod Grčkog mlina

Autor 12 sep 2018

PROKUPLJE- Kupovinom parcele na lokaciji kod Grčkog mlina od Vojske Srbije opština Prokuplje je obezbedila uslove za nesmetani pristup bunarima za vodosnabdevanje prilikom održavanja i otklanjanja eventualnih kvarova na pumpama, kao i da bi bile obezbeđene zone sanitarne zaštite i sprečeno eventualno zagađenje.
Predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović ističe da je za ovu namenu iz budžeta opštine Prokuplje izdvojeno oko 45. 000 evra. Ovim je otvorena i mogućnost proširenja kapaciteta izvorišta i eventualno bušenje novih bunara kako bi seostvario maksimalni kapacitet izvorišta od oko 120 litara vode u sekundi.
-Na ovaj korak rukovodstvo Opštine Prokuplje se odlučilo, u prvom redu zbog opštedruštvenog interesa naše lokalne zajednice, jer je vodosnabdevanje jedan od elementarnih uslova kvaliteta života građana – rekao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i naglasio da je u radu ovog lokalnog rukovodstva izgradnja i unapređenje infrastrukture uvek prioritet.
Na ovom području nalaze se četiri bunara za vodosnabdevanje . Ukupni kapacitet im je oko 70 litara vode u sekundi. Dubina bunara kreće se od 180 do 220 metara.
Sa ovih izvorišta snabdeva se takozvana niska zona Prokuplja, zapravo ulice Ratka Pavlovića, 9.oktobar i Tatkova sa poprečnim ulicama, kao i ulice Dobrička, Cerska, i Solunska, ali i gradska naselja Jabukar, Garić i prigradsko naselje Draganja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85107

12 sep 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up