Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Opština Prokuplje: Vreme prodaje je iza nas

Autor 17 nov 2018

PROKUPLJE- Na sednici Opštinskog veća u Prokuplju, doneta je odluka o kupovini zemljišta površine od 4,72 hektara na izlazu iz Prokuplja prema Novoj Božurni.

-Vreme kada je lokalna samouprava prodavala imovinu je iza nas. Opštinski budžet smo stabilizovali, tako da smo sada u mogućnosti da kupujemo imovinu, izjavio je predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović i dodao da je zemljište kupljeno od Ministarstva odbrane i da se nalazi na izvanrednoj lokaciji.
Prema njegovim rečima, ukupna vrednost zemljišta iznosi 7.516.990 dinara, a ovaj novac biće isplaćen u narednih pet godina.
-Pored kupljenog zemljišta, koje se nalazi u neposrednoj blizini puta Niš-Prokuplje, proći će trasa auto-puta. Siguran sam da će ova atraktivna i izvanredna lokacija privući potencijalne investitore. Na ovom delu zemljišta trebalo bi da budu izgrađeni objekti različite namene i sadržaja. Videćemo već, sigurno će sve biti iskorišćeno na dobrobit građana, rekao je Simonović i naglasio da je cena za kupovinu ovog zemljišta mala u odnosu na lokaciju gde se ono nalazi.
Ovu kupovinu zemljišta nedavno je najavio i narodni poslanik, dr Darko Laketić, nakon sednice Vlade Srbije u Prokuplju.
-Sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom dogovorili smo kupovinu kasarne u Novoj Božurni. Ovo je samo početak, planovi su veliki. Naš cilj je da od Prokuplja napravimo dobro mesto za život, da ljudi ostaju ovde, da ovde rade i stvaraju porodice, kazao je tada narodni poslanik u Skupštini Srbije dr Darko Laketić.
Konačnu reč o kupovini zemljišta daće odbornici Skupštine opštine Prokuplje, na sednici koja bi trebalo da se održi 22. novembra, u četvrtak.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=87946

17 nov 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Opština Prokuplje: Vreme prodaje je iza nas”

 1. Dal mogu e da ce uradite nešto za Prokuplje ili samo pusta obe anja kao do sada

 2. beriljac

  Sudiće vam pokolenja zbog ovakvih kupovina.
  Bolje da ste kupili Fom za duplo manje para i poklonili nekom investitoru.Veća bi korist bila od toga.
  Od ove “atraktivne” lokacije neće biti ama baš ništa.

 3. ja

  kupili i to je to,nece se tu nista graditi jos 20 godina

 4. .............

  Sve sve ali jedna jedina asfaltirana ulica u gradu za godinu dana. Dno dna!

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up