DruštvoKuršumlijaPoslednje Vesti

Opština traži instruktore za popis stanovništva

Javni poziv za prijavljivanje kandidata za instruktore

Republički zavod za statistiku upućuje javni poziv svim zaiteresovanim kandidatima da se u periodu od 24. juna (od 9.00 časova) do 3. jula 2022. godine (do 20.00 časova) prijave za posao instruktora za potrebe sprovođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti isljučivo popunjavanjem elektronske prijave na na veb-sajtovima Republičkog zavoda za statistiku www.stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs.

Zadaci instruktora

Instruktori imaju obavezu da prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, sprovedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače, i da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontrolišu rad popisivača koji su im dodeljeni, daju im potrebna uputstva i pomažu im u radu i rešavanju spornih situacija tokom popisivanja. Jedan instruktor je, u proseku, zadužen za monitoring rada sedam popisivača.

Period angažovanja

od 23. avgusta do 31. oktobra 2022. godine

Napomena: u vreme obuke kandidata za popisivače, pripreme za rad na terenu i tokom terenske realizacije Popisa, preraspodela radnog vremena vrši se u skladu sa Planom aktivnosti i može uključivati i rad vikendom.

Opšti uslovi koje kandidat treba da ispuni:

 • državljanstvo Republike Srbije;
 • prebivalište ili prijavljeno boravište u Republici Srbiji;
 • najmanje 18 godina starosti u trenutku popunjavanja prijave;
 • stečeno najmanje četvorogodišnje srednje obrazovanje;
 • da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci, da protiv kandidata nije pokrenuta istraga i da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak.

Posebni uslovi koje kandidat treba da ispuni:

 • poznavanje rada na računaru (MS Office, internet) – predviđeno je testiranje kandidata;
 • mogućnost korišćenja sopstvenog računara i pristup internetu tokom perioda angažovanja.

Sa izabranim kandidatima zaključuje se:

 • Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili
 • Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca, odnosno čiji poslodavac nije Republika Srbija)

VAŽNA NAPOMENA: Zavod nije odgovoran za eventualni gubitak prava radno angažovanog lica do kog može doći usled promene njegovog radnopravnog statusa i ostvarivanja naknade za rad (npr: obustavljanje isplate porodične penzije, naknade za slučaj nezaposlenosti i sl.).

 

87% LikesVS
13% Dislikes

6 komentara

 1. Instruktore ćete naći ali popisivače teško… Po tome ćete videti na šta se opština svela od prošlog popisa.

  11
  2
 2. Oću ja u potpisivače. Koliko se plaća? Jel po potpisu ili na dnevnicu? Lakše mi no da berem šljive.

  2
  2
  1. Verovatno nikada nisi bio ni popisivac ni instruktor; bio sam i jedno i drugo, nemam nameru da pocinjem ni jedan ni drugi posao, ako treba bracu sljive i odmarati mozak

 3. Ja imam iskustva od prošlog popisa. Izvežban sam da sve koji su otišli ili umrli potpišem kao da su ovde i tako povećam broj stanovnika i smanjim odliv. A na kraju krajeva oni koji su umrli su u zemlji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovu web lokaciju štiti Google reCAPTCHA - Politika privatnostii - Uslovi korišćenja zaštite


Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo posetioce Toplicke Vesti online portala da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Topličke Vesti online portala ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između posetioca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Topličkih Vesti online portala. Redakciji Topličkih Vesti se možete obratiti na: komentar@toplickevesti.com.

Pogledajte takođe
Close
Back to top button