U kategoriji Blace, Doljevac, Društvo, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Opštine Prokuplje, Žitorađa i Merošina dobile pare od Ministarstva za lokalnu samoupravu, Kuršumlija, Blace i Doljevac ostali kratkih rukava

Autor 19 apr 2018

PROKUPLJE- Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije, Branko Ružić, potpisao je danas ugovore o prenosu sredstava sa predstavnicima 59 opština i gradova, čiji će projekti biti podržani iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave. Opština Prokuplje dobila je 11.500.000,00 za rekonstrukciju i sanaciju krova i fasade zgrade opštine. Opština Žitorađa dobila je 2.216.100,00 za nabavku računarske opreme a opština Merošina 4.500.000,00 za modernizaciju računarske mreže i servisa SO Merošina. Ostale topličke opštine, Kuršumlija, Blace i Doljevac nisu dobile ništa.

FOTO: TANJUG/TANJA VALIČ

Ružić je istakao da će država nakon šest godina ponovo biti u mogućnosti da, kroz 32 puta veći fond za lokal, konkretno pomogne opštinama i gradovima da realizuju projekte od velikog značaja za njihove sugrađane.

Za Fond od 320 miliona dinara prijava je stigla za 171 projekat u vrednosti većoj od dve milijarde dinara, precizirao je ministar i rekao da se na osnovu toga bolje razume kolike su potrebe lokala i koliko je ovaj fond značajan.

Istovremeno, Ružić je naglasio da će se potruditi da se Fond poveća sledeće godine.

Spisak odobrenih projekata možete pogledati OVDE.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=79204

19 apr 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

11 komentara za “Opštine Prokuplje, Žitorađa i Merošina dobile pare od Ministarstva za lokalnu samoupravu, Kuršumlija, Blace i Doljevac ostali kratkih rukava”

 1. Maja

  E moja Kursumlijo

 2. Ivan

  Kad su odgovorni ljudi na celu grada, svaki dobijeni novac ce se pametno iskoristiti.

 3. Jovica

  Prokuplje 11.500.000,00 dinara!!!
  Najzad da neki nasi u Beogradu pocinju da brinu za Prokuplje.
  Ministar Ruzic poreklom Toplicanini a Dejan Milovanovic nas Prokupcanin.Nebitno je koja su stranka a Milovanovic jos jednom pakazuje da mu je stalo do Prikuplja.

 4. Rajko

  Milovanovic bio ,obecao novac za zgradu opstine i ispunio obecanje.
  Svaka mu cast.
  Da je bilo razuma kada je hteo da pomogne FK”Toplicanin” da se da coveku koji ima i zelju i volju i viziju i poznanstva i uticaj!
  Svaka cast za Milovanovica,veliki pozdrav!

 5. Ah

  A rekonstrukcija kuršumlijske sale bioskopa ostade bez para 🙁
  Koga treba kriviti za to?

 6. Voja

  Mi iz Blaca se nismo ni nadali.Nema ko ovde da napravi projekat.

 7. Janko

  Sve su to gluposti drzava pomaze mnogo malao i to uopste nema nikakve veze.Pomazu i srbe na kosovo tako ce za neku godinu i nas kad pocnu siptari da se naseljavaju.Jer ovo ostaje prostor bez naroda a sve to je zamazivanje ociju.

 8. Marko

  Bravo za Milovanovica, svaka mu cast, iako je otiso iz Prokuplja nikada ga nije zaboravio, uvek je gledao da sve sto moze ucini za nas grad, nema tog ko mu se obratio za pomoc a da mu on nije pomogao
  Samo napred, zelim mu puno uspeha jer je on to zasluzio

 9. Neko

  Dejane kraljuuuuu, da je jos takvih kao ti bilo bi nam super

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up