DruštvoPoslednje VestiProkuplje

Ortopedija u Prokuplju proslavila jubilej

PROKUPLJE- Odeljenje Ortopedije obeležilo je 50 godina rada u okviru Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju. Proslava jubileja upriličena je u prostorijama Uprave prokupačke bolnice, prezentacijom istorijata Ortopedije i rada ovog odseka.

Prisutne je pozdravio profesor dr Ivan Micić, direktor Ortopedske klinike UKC Niš koji je istakao da je Ortopedija u Nišu pre dve godine proslavila isti jubilej, što godori o tome da je sedamdesetih godina došlo do izuzetnog razvoja ortopedije i kvalitetnijih uslova lečenja pacijenata u našem regionu.

-Želim da istaknem izuzetnu saradnju sa Odeljenjem ortopedije u Prokuplju, kao i sa drugim ortopedskim odeljenjima u jugoistočnoj Srbiji, koju ostvarujemo sa ciljem razmene znanja i iskustava i unapređenja lečenja pacijenata, kazao je dr Micić i podsetio da je ove godine u Prokuplju na Akademiji strukovnih studija otvoren Odsek za medicinske strukovne studije. Naglasio je   da će visokoobrazovni kadar koji će proisteći iz te visokoškolske ustanove  unaprediti rad ortopedije, ne samo u topličkom kraju, već i u celoj zemlji.

O istorijatu i razvoju Ortopedije u Prokuplju govorili su dr Vladislav Vukotić i dr Ivan Đorđević, načelnik Odeljenja. Kako ističu, prokupačka Ortopedija počela je sa imenom dr Jovana Milića, 1973. godine, velikog učitelja, koji je radio dan i noć, u uslovima koji su u to vreme bili izuzetno teški.

Načelnik Ortopedije dr Ivan Đorđević je rekao da je jubilej veoma važan dan za sve zaposlene na ovom odeljenju, gde radi pet lekara, trojica specijalista i dva specijalizanta, kao i 18 medicinskih tehničara. Kako dodaje, preseljenje u novi Zdravstevni centar omogućiće efikasniji rad, bolje uslove za rad zaposlenih i lečenje pacijenata.

Svečanosti povodom obeležavanja jubileja, pored zaposlenih na ovom odeljenju i bivših radnika, penzionera, prisustvovao je i gradonačelnik Prokuplja Miroslav Antović, prof.dr Dragan Milić, kardiohirurg, koji je izrazio zadovoljstvo što Ortopedija, čiji je osnivač njegov otac, dr Jovan Milić, proslavlja važan datum. Kako kaže, spreman je da uvek pomogne svojim Topličanima,  u pružanju podrške lekarima u radu, tako i pružanju zdravstvenih usluga. Izrazio je zadovoljstvo što se u Prokuplju gradi savremeni Zdravstveni centar koji će omogućiti razvoj zdravstva ne samo topličkog kraja već i cele Srbije.

29
5
Soko Banja

Povezano

Jedan komentar

Back to top button