U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

OŠ „Miloje Zakić“: „Nedelja podsećanja“ na žrtve NATO agresije na Kuršumliju

Autor 15 mar 2019

KURŠUMLIJA- Od ponedeljka, 18. marta do petka, 22. marta u Osnovnoj školi “Miloje Zakić” u Kuršumliji održaće se “Nedelja podsećanja” na žrtve Nato agresije.

Direktor škole Radica Jović, naglasila je da nemamo pravo na zaborov, treba da se sećamo žrtava, razaranja i velikih posledica.  Pozvala je učenike ove škole i ostalih škola u Kuršumliji, profesore i sve građane da dođu i proprate aktivnosti koje će se održavati svakodnevno nedelju dana. Sve predviđene aktivnosti prilagođene su deci, od predavanja, preko izložbe do kviza.

U ponedeljak, 18.marta od 17 časova u namenskoj sali: Prezentaciju o NATO bombardovanju održaće nastavnik istorije Dejan Rakić

U utorak i sredu, 19. i 20. marta od 17 časova u namenskoj sali: Izložba fotografija, “NATO bombardovanje opštine Kuršumlije”.

U četvrtak, 21. marta od 17 časova u namenskoj sali: Prezentacije održaće predstavnici  Bojske Srbije ( govoriće o žrtvama rata), iz Doma Zdravlja, dr Danijela Đurđević (o posledicama), i  advokat Ivan Maksimović o Kršenju konvencije ljudskih prava

U petak, 22. marta od 12 časova: Digitalni kviz, takmičiće se učnici 7. i 8. razreda koji će se održati u digitalnoj učionici. Kviz je  pripremio Dejan Rakić, nastavnik istorije u saradnji sa Milanom Čarapićem, nastavnikom engleskog i Dejanom Milutinovićem, nastavnikom informatike.

Inače, prvi projektili na Kuršumliju pali su 24. marta 1999. godine u 20.05. časova i usmrtili 11 vojnika i oficira, dok je 27 teže i lakše ranjeno. Za vreme bombardovanja ukupno je stradalo 40 vojnika i civila a među njima i jednogodišnja Bojana Tošović iz Merdara. Kuršumlija je gađana sa preko 600 projektila.

 

 

 

Premium WordPress Themes Download
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
udemy free download
download lenevo firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=463059

15 mar 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “OŠ „Miloje Zakić“: „Nedelja podsećanja“ na žrtve NATO agresije na Kuršumliju”

  1. Neutralni

    Najavljene događaje i teme smatram neprimerenim osnovnoj skoli kao teske i uznemiravajuće za taj uzrast, time treba da se bave kompetentni ljudi na nivou grada i eventualno završni razredi srednjih skola sa svojim profesorima. Ovu decu treba ostaviti bezbriznom školovanju i detinjstvu

  2. Vojkan Lešnjsk

    Hvala na pravoj temi i obeležavanju početka agresije i sećanja na žrtve zločinačke akcije NATO pakta. Da se nikada ne zaboravi.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up