U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Osnovci iz Blaca posetili Ruski dom u Beogradu

Autor 21 feb 2019

BLACE- Učenici  i nastavnici OŠ „Stojan Novaković” iz Blaca posetili su Ruski dom u Beogradu. Ova ustanova se bavi promocijom ruske nauke, kulture i ruskog jezika u Srbiji. Pošto se u školi izučava ovaj jezik od davnina, Olga Golubeva, šef Odseka za obrazovanje pri Ruskom domu, poklonila je školskoj biblioteci vredne knjige novijih izdanja na ruskom jeziku i brojne časopise koji govore o tradiciji i kulturi ruskog naroda.

Bibliotekarka Ruske biblioteke, koja je najveća ruska biblioteka u Evropi, provela je učenike kroz ovo velelepno zdanje. Učenici su imali prilike da čuju o velikoj i bogatoj ruskoj kulturi i tradiciji, o istoriji nastanka Centra i njegovom radu. Posetili su izložbu „Ruski emigranti i njihovi potomci u Sremu i Sremskoj Mitrovici” i izložbu „Srećna ogledala” Sanje Ribić Milivojević.

U cilju popularizacije ruskog jezika saradnju su ostvarile profesorke ruskog jezika Radivojka Lekić, Danijela Ilić, Maja Stojnev i Miljana Petrović.

U planu je i poseta predstavnika Ruskog doma školi u Blacu početkom marta, kada se planira promocija kabineta ruskog jezika pod nazivom „Master-klass”. Kabinet je kompletno renovirala i opremila savremenom opremom  kompanija NIS sa ciljem da podigne nivo kvaliteta nastave.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461637

21 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Osnovci iz Blaca posetili Ruski dom u Beogradu”

  1. Toma

    Bravo za najbolju nastavnicu ruskog jezika Danijelu Ilić.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up