U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Osnovci iz Blaca posetili Ruski dom u Beogradu

Autor 21 feb 2019

BLACE- Učenici  i nastavnici OŠ „Stojan Novaković” iz Blaca posetili su Ruski dom u Beogradu. Ova ustanova se bavi promocijom ruske nauke, kulture i ruskog jezika u Srbiji. Pošto se u školi izučava ovaj jezik od davnina, Olga Golubeva, šef Odseka za obrazovanje pri Ruskom domu, poklonila je školskoj biblioteci vredne knjige novijih izdanja na ruskom jeziku i brojne časopise koji govore o tradiciji i kulturi ruskog naroda.

Bibliotekarka Ruske biblioteke, koja je najveća ruska biblioteka u Evropi, provela je učenike kroz ovo velelepno zdanje. Učenici su imali prilike da čuju o velikoj i bogatoj ruskoj kulturi i tradiciji, o istoriji nastanka Centra i njegovom radu. Posetili su izložbu „Ruski emigranti i njihovi potomci u Sremu i Sremskoj Mitrovici” i izložbu „Srećna ogledala” Sanje Ribić Milivojević.

U cilju popularizacije ruskog jezika saradnju su ostvarile profesorke ruskog jezika Radivojka Lekić, Danijela Ilić, Maja Stojnev i Miljana Petrović.

U planu je i poseta predstavnika Ruskog doma školi u Blacu početkom marta, kada se planira promocija kabineta ruskog jezika pod nazivom „Master-klass”. Kabinet je kompletno renovirala i opremila savremenom opremom  kompanija NIS sa ciljem da podigne nivo kvaliteta nastave.

 

Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy paid course
download micromax firmware
Premium WordPress Themes Download
free download udemy course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461637

21 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Osnovci iz Blaca posetili Ruski dom u Beogradu”

  1. Toma

    Bravo za najbolju nastavnicu ruskog jezika Danijelu Ilić.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up