U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

Osnovci iz Pridvorice i Međuhane realizovali ugledni čas o Svetom Savi u Narodnoj biblioteci „Raka Drainac“ u Blacu

Autor 21 jan 2020

BLACE- Osnovna škola „Stojan Novaković“ Blace u saradnji sa Narodnom bibliotekom „ Raka Drainac“ u Blacu realizovala je ugledni ča pod nazivom „ Sveti Sava – život i delo“.

Čas su realizovali učenici odeljenja iz Pridvorice i  Međuhane sa svojim učiteljicama Slađanom Raičević i Zoricom Miladinović. Času je prisustvovala i stručna služba Osnovne škole „ Stojan Novaković“ Blace, Jasmina Pavlović i Ana Stevanović.

Čas je počeo intoniranjem himne Svetom Savi, a učenici su kroz vizuelni prikaz saznali nešto više o životu i delu prvog srpskog arhiepiskopa.

Recitovane su i pesme posvećene Svetom Savi.

Nešto više o Svetom Savi osnvoci iz Pridvorice i Međuhane saznali su i kroz kviz o Svetom Savi a potom su rešavali i ukrštenice sa pitanjima vezanim za život i delo Svetog Save.

Pročitajte i...  Dan pričanja i čitanja bajki

Usledilo je i crtanje na ovu temu a imali su i priliku da se upoznaju sa knjižnim fondom Narodne biblioteke „ Raka Drainac“ u Blacu.

Današnji ugledni čas kroz koji ih je vodila direktorka Narodne biblioteke „ Raka Drainac“ Blace, Slavica Pavličević zajedno sa učiteljicama Slađanom Raičević i Zoricom Miladinović, prisutnim osnovcima veoma se dopao a bila je ovo prava prilika i da saznaju nešto više o prvom srpskom Arhiepiskopu i prosvetitelju.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=476837

21 jan 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up