U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Osnovci u Tovrljanu s nestrpljenjem očekuju polazak u školu

Autor 11 avg 2020

PROKUPLJE- Bliži se početak nove školske godine, i u uslovima pandemije korona virusa, đaci osnovne škole u Tovrljanu 25 kilometara udaljenoj od Prokuplja nadaju se da ih pandemija neće sprečiti da ponovo krenu u školu.

-Situacija sa korona virusom koja dovodi u pitanje polazak dece u školu posebno rastužuje đake u ovom selu, kojima škola predstavlja ne samo izvor znanja već i jedinog druženja i zabave, kazao je učitelj Marko Čikarić.

Čikarić, koji od ponovnog pokretanja škole već četiri godine radi u toj školi i svaki dan i po svakom vremenu do nje putuje iz Prokuplja, dobitnik je i ovogodišnje specijalne “Virtus” nagrade za filantropiju koju dodeljuje Trag fondacija.

Nagrada je usledila zbog njegovog izuzetnog zalaganja da se deci u Tovrljanu stvore dobri uslovi za školovanje, isti onakvi kakve imaju deca u gradu.

Pročitajte i...  Obaveštenje: Prskanje protiv komaraca

-Nadam se da ćemo se i ovog septembra ponovo okupiti u školi, kaže Čikarić i dodaje da bi to deci u tom kraju mnogo značilo jer je škola za njih mnogo više nego za decu u gradskim sredinama.

-Moji đaci, njih šestoro od prvog do četvrtog razreda iz Tovrljana, Trnovog Laza i drugih okolnih sela nemaju prilike da se viđaju i druže van nastave pošto su im kuće jedna od druge udaljene i više kilometara, tako da za njih posebnu radost predstavlja dolazak u školu, kaže Čikarić.

Unazad nekoliko godina uz veliku pomoć lokalne samouprave u Prokuplju i mnogih donatora on je obezbedio sve potrebno da škola u Tovrljanu ponovo proradi nakon više od dve decenije.

Pročitajte i...  Najava 6. kola Zone Jug

Uz pomoć donacija uspeo je da renovira školu, obezbedi učenicima školski pribor, najsavremenija nastavna učila, interaktivnu tablu , kompjuter i mnogo drugog.

Učitelj Marko svakodnevno vozi svoje učenike koji stanuju u okolnim selima, od kuće do škole i natrag. Ovo je posebno značajno i za roditelje i za decu u hladnim zimskim mesecima kada planinski putevi budu pod dubokim snegom.

Van radnog vremena, pa i vikendom nabavlja lekove i namirnice starijim meštanima sela koji ne mogu sami da dođu u grad.

Zahvaljujući njemu izdvojeno odeljenje OŠ “Svetislav Mirković Nenad” u Tovrljanu može da se pohvali time da je jedno od retkih seoskih odeljenja koja potpuno liče na odeljenja u gradu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=484450

11 avg 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Osnovci u Tovrljanu s nestrpljenjem očekuju polazak u školu”

  1. Kako to, zabrana okupljanja a deca da krenu u skolu dajte molim vas a kazu pandemija vlada?!

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up