U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Osnovna škola „Nikodije Stojanović Tatko“ u finalu 6. Republičkog festivala „Riznica talenata“

Autor 11 maj 2021

PROKUPLJE – Na ovogodišnji konkurs Učiteljskog društva Niš, koji je raspisan povodom održavanja Festivala „Riznica talenata“, pristiglo je 3.000 radova iz čitave Srbije, u svim kategorijama. Učešće su uzele i druge države – Severna Makedonija i Bugarska, što sada već potvrđuje da je konkurs dobio međunarodni nivo poslednjih godina.

Učenici su na konkurs slali radove iz više oblasti – književna, muzička, likovna, dramska. Učesnici su podeljeni na mlađi i stariji uzrast i nagrađeni prema uzrastu.

Osnovna škola „Nikodije Stojanović Tatko“, koja je imala učesnike u svim oblastima ovog konkursa, plasirala se u finale 6. Republičkog festivala. Žiri, koji je radio u sastavu – Violeta Jović, književnik, Vlasta N. Cenić, profesor srpskog jezika, Ljiljana Andrić, profesor razredne nastave i Jelena Stanković, diplomirani filolog za književnost i srpski jezik, jednoglasno je odlučio da nagradi učenike „Tatkove“ škole u Prokuplju :

Katarinu Obradović, učenicu 8. razreda, 1. mestom, a njen mentor je Aleksandra Kilibarda;

Ivu Stanojević, 6. razred, 3. mestom, a Veljka Mladenovića, 6. razred, pohvalom – mentor Ljiljana Subotić.

U dramskoj kategoriji, nagrađena je Dramska sekcija ove škole, 3. mestom, a njihov mentor je Slađana Jovanović.

U likovnoj kategoriji, 3. mesto je osvojila Jovanović Anđelija, čiji je mentor Dragana Prelić.

  • Naša škola je ušla u finale, u uži izbor od šest škola. Veoma sam ponosna na sve učenike jednako, kao i na kolege, mentore, koji su se potrudili da prepoznaju talenat kod dece iz različitih oblasti i da ih usmere onako, kako treba. Zato je uspeh očekivan, a svi smo veoma zahvalni Učiteljskom društvu Niš, što Festival „Riznica talenata“ postoji i što je naša škola deo festivala. Sada treba snimiti video u trajanju od 20 minuta, koji treba poslati Učiteljskom društvu na pregled. Potrudićemo se da predstavimo talenat učenika na najbolji način. Finale će biti završeno 30. maja, a zbog propisanih epidemioloških mera, ove godine se održava na nešto drugačiji način – istakla je profesor Ljiljana Subotić.
5
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=494834

11 maj 2021. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Osnovna škola „Nikodije Stojanović Tatko“ u finalu 6. Republičkog festivala „Riznica talenata“”

  1. EkologProkuplje

    Mislim da je greška u tekstu, treće mesto u likovnoj kategoriji osvojila je Jovanović Anđelija, a ne Jovana Aranđelović.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions