KulturaPoslednje VestiProkuplje

Otvoren konkurs za pesničku nagradu „Drainac“

PROKUPLJE- Narodna biblioteka „Rade Drainac“i ove godine je raspisala konkurs za pesničku nagradu „Drainac“ i on je otvoren do 10. jula ove godine.

Svi zainteresovani izdavači i autori mogu da pošalju knjigu pesama u tri primerka i tako konkurišu za ovogodišnju prestižnu pesničku nagradu”Drainac”. Ona će laureatu biti uručena na Drainčevim susretima pesnika“, koji se održavaju ” u Prokuplju, poslednje nedelje avgusta, rekli su u prokupačkoj Biblioteci.

Na konkursu mogu učestvovati zbirke pesama čije je prvo izdanje objavljeno u toku prošle godine. Autori svoje knjige mogu poslati na sledeću adresu, Narodna biblioteka “Rade Drainac”, 21. srpske divizije bez broja.

Tradicionalna književna manifestacija “Drainčevi susreti pesnika” pokrenuta je davne 1966. godine u čast poznatom pesniku, pripovedaču, romansijeru, esejisti i novinaru Radu Draincu. Rođen u selu Trbunju, nadomak Blaca kao Radojko Jovanović 1899. godine, tada je bio jedna od najinteresantnijih pojava u srpskoj književnosti. Zbog neurednog načina života i neadekvatnog lečenja tuberkuloze, preminuo je u svojoj 44. godini života.

100% LikesVS
0% Dislikes
Pogledajte takođe
Close
Back to top button