U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Otvoren konkurs za Plaketu Svetog Prokopija

Autor 7 jul 2020

PROKUPLJE- Organizacioni odbor za obeležavanje gradske slave Sveti Prokopije, održao je danas prvu sednicu na kojoj je dogovorio, da će se ovogodišnje slavske svečanosti organizovati u skladu sa preporukama i merama Vlade Republike Srbije, a u cilju zaštite od infekcije korona virusom.

Svi članovi ovog odbora, složili su se sa tim da ove godine izostanu brojna kulturna i sportska dešavanja, a da se, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, u oči gradske slave 20. jula organizuju samo litije i akademija, a na sam dan Svetog Prokopija 21. jula i praznična liturgija.  Ovom prilikom je naglašeno da sve ove svečanosti mogu i treba da se održe na otvorenom.

Sa današnjim danom otvoren je poziv za dostavljanje predloga za dodelu plakete i pohvalnica Svetog Prokopija, koji će trajati do 14. jula ove godine.

Pročitajte i...  Evo šta je od danas tri puta jeftinije u Blacu

Organizacioni odbor je ovom prilikom pozvao pojedince, organizacije i udruženja građana, da upute svoje pisane predloge za dodelu ovogodišnjih priznanja, koja se tradicionalno dodeljuju povodom gradske slave Prokuplja. Predlozi se mogu dostaviti i na pisarnici Gradske uprave, ili poštom na adresu Grad Prokuplje, Nikodija Stojanovića Tatka br.2 18400 Prokuplje.

Plaketa Sveti Prokopije, kao najveće priznanje Grada Prokuplja, dodeljuje se za posebno iskazane rezultate i dostignuća u oblasti nauke, kulture, obrazovanja, privrede, zdravstvene zaštite, zaštite životne sredine, za razvoj lokalne samouprave i humanitarno delovanje u gradu Prokuplju. Sveke godine tradicionalno se dodeljuju tri pohvalnice i Plaketa Sveti Prokopije  pojedincu ili organizaciji. Ovo priznanje se može dodeliti istom licu ili organizaciji samo jedanput.

Pročitajte i...  Žitorađa: Obaveštenje o prekidima u isporuci struje

U Organizacionom odboru za obeležavanje gradske slave Sveti Prokopije ističu da, predloge za dodeljivanje Plakete i pohvalnica, mogu upućivati fizička i pravna lica, kao i gradski organi.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=483471

7 jul 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Otvoren konkurs za Plaketu Svetog Prokopija”

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up