U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Otvoren konkurs za Plaketu Svetog Prokopija

Autor 7 jul 2020

PROKUPLJE- Organizacioni odbor za obeležavanje gradske slave Sveti Prokopije, održao je danas prvu sednicu na kojoj je dogovorio, da će se ovogodišnje slavske svečanosti organizovati u skladu sa preporukama i merama Vlade Republike Srbije, a u cilju zaštite od infekcije korona virusom.

Svi članovi ovog odbora, složili su se sa tim da ove godine izostanu brojna kulturna i sportska dešavanja, a da se, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, u oči gradske slave 20. jula organizuju samo litije i akademija, a na sam dan Svetog Prokopija 21. jula i praznična liturgija.  Ovom prilikom je naglašeno da sve ove svečanosti mogu i treba da se održe na otvorenom.

Sa današnjim danom otvoren je poziv za dostavljanje predloga za dodelu plakete i pohvalnica Svetog Prokopija, koji će trajati do 14. jula ove godine.

Pročitajte i...  Komunalno nabavilo još jedno novo vozilo, jedanaesto za sedam godina

Organizacioni odbor je ovom prilikom pozvao pojedince, organizacije i udruženja građana, da upute svoje pisane predloge za dodelu ovogodišnjih priznanja, koja se tradicionalno dodeljuju povodom gradske slave Prokuplja. Predlozi se mogu dostaviti i na pisarnici Gradske uprave, ili poštom na adresu Grad Prokuplje, Nikodija Stojanovića Tatka br.2 18400 Prokuplje.

Plaketa Sveti Prokopije, kao najveće priznanje Grada Prokuplja, dodeljuje se za posebno iskazane rezultate i dostignuća u oblasti nauke, kulture, obrazovanja, privrede, zdravstvene zaštite, zaštite životne sredine, za razvoj lokalne samouprave i humanitarno delovanje u gradu Prokuplju. Sveke godine tradicionalno se dodeljuju tri pohvalnice i Plaketa Sveti Prokopije  pojedincu ili organizaciji. Ovo priznanje se može dodeliti istom licu ili organizaciji samo jedanput.

Pročitajte i...  Prokupčani ujedinjeni u humanoj akciji

U Organizacionom odboru za obeležavanje gradske slave Sveti Prokopije ističu da, predloge za dodeljivanje Plakete i pohvalnica, mogu upućivati fizička i pravna lica, kao i gradski organi.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=483471

7 jul 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Otvoren konkurs za Plaketu Svetog Prokopija”

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up