U kategoriji Kultura, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Otvorena izložba fotografija sa foto kolonije „Đavolja varoš“

Autor 22 juna 2018

KURŠUMLIJA- U “Evropi” je otvorena izložba fotografija sa 40. Međunarodne foto kolonije „Đavolja varoš“. U pitanju su fotografije Radoljuba Gligorijevića, Anice Savić, Živojina Miljkovića, Dušana Dragosavljevića, Dušana Jovanovića, Tomislava Mijajlovića, koje su nastale u novembru prošle godine. Po rečima Jasmine Savić, direktorke Turističke organizacije, ova postavka biće izložena i dalje u ovom prostoru a može se pogledati i tokom održavanja „Malinijade“.

 

Jedan od osnivača ove Foto kolonije, koji u kontinuitetu učestvuje već decenijama, Živojin Miljković, ističe za Topličke vesti da se bavio isključivo detaljima i bojama koje predstavljaju apstrakciju na njegovim odabranim fotografijama. Dodaje da se posebno raduje što su fotografije nastale na ovim foto kolonijama izlagane na izložbama u Nišu, Beogradu, ali i u Parizu, Americi, Japanu i Kini.

Književnik i novinar Radoljub Gligorijević, pored toga što prezentuje kuršumlijski kraj kroz tekstove u novinskim izdanjima ili publikuje kroz knjige i monografije, on je i redovni učesnik kolonije. Stalno fotografiše i kroz fotografiju predstavlja lepotu „Đavolje varoši“. Kako kaže, to je njegov autorski doprinos prezentovanju lepote 202 piramide.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82106

22 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up