U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Otvorena izložba slika Vladana Ranđelovića

Autor 17 apr 2019

PROKUPLJE- Izložba slika „Imaginarni predeli“, autora Vladana Ranđelovića, istaknutog slikara i docenta Fakulteta umetnosti u Nišu, otvorena je danas u Galeriji “Boža Ilić”.

Izložbu je, u prisustvu velikog broja poznavaoca i ljubitelja likovne umetnosti, otvorila član Gradskog veća zadužena za kulturu Milica Erić, koja se zahvalila umetniku što je prokupačkoj likovnoj publici priredio zadovoljstvo jer će imati prilike da uživa u njegovim slikama.

Obraćajući se prisutnima, slikar Vladan Ranđelović je rekao da je oduvek težio klasičnom slikarstvu u kome vidi savršenstvo likovnog pokreta i impresije, pa je i u seriji slika koje su se sada našle pred Prokupčanima, prikazao zapravo klasične pejzaže sa pomalo neobičnim pristupom kroz kubističke linije i naglašene kolorite.

Takođe se setio i prve izložbe koju je pre dvadesetak godina otvorio u Prokuplju za, kako je rekao tada a danas ponovio, postojanu prokupačku publiku sa istančanim ukusom za slikarstvo.

O Ranđelovićevim uljima na platnu, na kojima su predstavljeni zanimljivi pejzaži jasnog kolorita i čistih pravih linija, govorio je i istoričar umetnosti Dragan Popović.

On je rekao da se radi o dobro poznatom umetniku koji je već dva puta izlagao svoja dela u prokupačkoj Galeriji i bio učesnik Likovne kolonije „Boža Ilić“.

-Vladan Ranđelović svojim slikama privlači pažnju jer poseduje dovoljnu dozu originalnosti koja ga izdvaja iz mora slikara koji stvaraju na jugu Srbije i šire, rekao je Popović i dodao da je ova treća njegova izložba interesantan umetnički „hepening“ štafelajskog slikarstva.

Popović je naglasio da se radi o umetniku koji je okrenut prirodi, pa se neretko na njegovim platnima mogu videti ptice, insekti, ali i pejzaži okupani svetlošću, zelenilom i svim bojama prirode.

Izložbu “Imaginarni predeli”, publika će imati prilike da pogleda svakog radnog dana u Galeriji „Boža Ilić” u Prokuplju.

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free
download xiomi firmware
Download WordPress Themes Free
udemy free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464861

17 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up