U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Otvorena izložba slika Vladana Ranđelovića

Autor 17 apr 2019

PROKUPLJE- Izložba slika „Imaginarni predeli“, autora Vladana Ranđelovića, istaknutog slikara i docenta Fakulteta umetnosti u Nišu, otvorena je danas u Galeriji “Boža Ilić”.

Izložbu je, u prisustvu velikog broja poznavaoca i ljubitelja likovne umetnosti, otvorila član Gradskog veća zadužena za kulturu Milica Erić, koja se zahvalila umetniku što je prokupačkoj likovnoj publici priredio zadovoljstvo jer će imati prilike da uživa u njegovim slikama.

Obraćajući se prisutnima, slikar Vladan Ranđelović je rekao da je oduvek težio klasičnom slikarstvu u kome vidi savršenstvo likovnog pokreta i impresije, pa je i u seriji slika koje su se sada našle pred Prokupčanima, prikazao zapravo klasične pejzaže sa pomalo neobičnim pristupom kroz kubističke linije i naglašene kolorite.

Pročitajte i...  Raspisan tender za Industrijsku zonu, Laketić: Glavni parametri za dovođenje investitora broj zaposlenih i visina plate

Takođe se setio i prve izložbe koju je pre dvadesetak godina otvorio u Prokuplju za, kako je rekao tada a danas ponovio, postojanu prokupačku publiku sa istančanim ukusom za slikarstvo.

O Ranđelovićevim uljima na platnu, na kojima su predstavljeni zanimljivi pejzaži jasnog kolorita i čistih pravih linija, govorio je i istoričar umetnosti Dragan Popović.

On je rekao da se radi o dobro poznatom umetniku koji je već dva puta izlagao svoja dela u prokupačkoj Galeriji i bio učesnik Likovne kolonije „Boža Ilić“.

-Vladan Ranđelović svojim slikama privlači pažnju jer poseduje dovoljnu dozu originalnosti koja ga izdvaja iz mora slikara koji stvaraju na jugu Srbije i šire, rekao je Popović i dodao da je ova treća njegova izložba interesantan umetnički „hepening“ štafelajskog slikarstva.

Pročitajte i...  Krvavi pir pasa lutalica

Popović je naglasio da se radi o umetniku koji je okrenut prirodi, pa se neretko na njegovim platnima mogu videti ptice, insekti, ali i pejzaži okupani svetlošću, zelenilom i svim bojama prirode.

Izložbu “Imaginarni predeli”, publika će imati prilike da pogleda svakog radnog dana u Galeriji „Boža Ilić” u Prokuplju.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464861

17 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up