U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Otvorena pozorišna sezona u Prokuplju

Autor 31 jan 2019

PROKUPLJE- Amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“ otvorilo je pozorišnu sezonu u Prokuplju  gostujućom predstavom leskovačkog Pozorišta „Preljubnici“.

U ovoj simpatičnoj komediji, pisanoj južnjačkim dijalektom, uživao je veliki broj Prokupčana. Ona je izazvala smeh prisutnih, zato što je ismejavala nešto što se veoma često događa u našoj okolini, a o čemu se ne govori sve dok „čaršija“ ne sazna za to. Ovde je smeh bio zagarantovan.

Prva predstava Amaterskog pozorišta „Hranislav Dragutinović“ biće izvedena već početkom februara, tačnije 6. februara u 19.30 sati. To će biti repriza predstave „Da li je to bila ševa“, za koju je Dom kulture obezbedio besplatne karte za sve prokupačke srednjoškolce. Potrebno je samo da karte rezervišu na broj telefona 027/321-002 ili na fejsbuk stranici ove ustanove.

Pročitajte i...  Od septembra ponovo radi narodna kuhinja

Predstavu „Da li je to bila ševa“ režirala je Tijana Petrović, po tekstu Efraima Kišona.

Ona je premijerno izvedena u oktobru prošle godine, a u njoj su igrali Ivica Ilić (Romeo), Tijana Petrović (Julija), Predrag Slavković (Šekspir), Dejan Jovičić (Lorenco), Anastasija Cvijanović ( Lukrecija) i Jelena Lukić (Sufler).

Ovaj komad je publici pružio drugačiji pogled na najpoznatiju ljubavnu priču o Romeu i Juliji, 30 godina pošto su preživeli i ostvarili svoju ljubav.

Komad „Da li je to bila ševa“ Efraima Kišona je satirična slika jednog od najvećih ljubavnih parova u svetskoj književnosti, Romea i Julije, koju je Amatersko pozorište „Hranislav Dragutinović“ maestralno izvelo. Oni u njoj nisu tragično okončali svoju ljubav već su preživeli, Julija se probudila na vreme da spreči Romeovo samoubistvo.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=457598

31 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up