U kategoriji Blace, Poslednje Vesti, Reportaža.

Ovako uživaju penzioneri!

Autor 7 jul 2019

BLACE- Bliži se početak berbe kupina, jabuka i oraha… U gazdinstvu porodice Mladenović ovo voće rodilo i prerodilo.

Mirjana i Staniša Mladenović su u prestonici Srbije stekli  penziju a onda su došli u selo i iskoristili pravi raj za razvoj voćarstva.

U selu Popovi na četvrtom kilometru od Blaca oni su na površini od oko tri hektata podigli nove i nastavili da obrađuju već nasleđene voćnjake u kojima ove godine čekaju početak berićetne berbe.

-Kupine na 40 ari zasadili smo pre četiri godine. Na površini od oko 3 hektara gajimo jabuke, dunje, orahe…, ističe Mirjana Mladenović.

Na nadmorskoj visini od oko 500 metara kupina sorte tri kralja dobro je ponela. Do početka berbe ostalo je još dvadesetak dana a rekordne prinose prema očekivanjima doneće i stare sorte jabuka.

Pročitajte i...  Slavimo Svete Apostole Petra i Pavla

-Očekujemo prinos kupina od oko vagon jer su dobro ponele a nadamo se i dobroj ceni, ističe Mirjana dodajući da dobre prinose obećavaju i stare sorte jabuka- budimka, paramenka, kožara…

-Pojedine sorte stare su i preko 70 godina. Jabuke redovno daju dobre prinose, tako očekujemo i ove godine i naša očekivanja su da će  jabuke dati prinos od preko jednog vagona, saznajemo od Mirjane Mladenović.

Berićetnu godinu najavljuju i orasi koji su puni krupnih plodova.

Predeo okružen šumom i zdravom životnom sredinom pravi je raj za voćarstvo. Za sada sve ide u prilog tome da će Mladenovići ove godine zabeležiti rekordne prinose, i to bez upotrebe hemije.

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469118

7 jul 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Ovako uživaju penzioneri!”

  1. Ziveli nasi penzioneri. Jadna mi omladina sto smo bez posla i oni ce da bankrotiraju od nas.Vucicu otvaraj nesto na jug.

  2. Goran

    Tu su pare u voćarstvu (bas su sad visnjari zaradili),

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up