U kategoriji Komentar, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Ovo je najomraženiji čovek u Kuršumliji: Ministre, ti si isterao decu na ulicu!

Autor 16 sep 2018

KURŠUMLIJA- Ako srednjoškolci neće da uđu u svoje učionice i svoj revolt, najblaže rečeno, iskazuju na ulici, protestvujući što im je oteto ime škole, onda bi neko morao da reaguje. Ta deca s pravom traže nešto što je njihovo, što im pripada i što je decenijama pripadalo generacija đaka iz Kuršumlije. Ta deca su izašla na ulicu jer je Vlada Republike Srbije, pa predlog ministra prosvete ugasila Gimnaziju i Ekonomsku školu u Kuršumliji i osnovala nekakve Kuršumlijsko-podujevske škole.

Ministar prosvete Mladen Šarčević

A, ko će da reaguje? Zar treba očekivati da reaguje neko ko je sve to i zakuvao, i prizna grešku. Teško! Nisu deca izašla na ulicu iz hira već neće da im u diplomama piše da su završila neku podujevsku školu. Ministre prosvete Mladene Šarčeviću, ti si isterao ovu decu na ulicu, i ti treba da ih vratiš. To je vrlo jednostavno. Potreban je samo jedan papir, u stvari dva-za dve škole. Isto onako kako ste doneli prethodnu odluku, o kojoj niko u Kuršumliji nije znao ništa dok nije objavljena u službenom glasniku. Samo treba da promenite ova besmislena imena, i vratite stara.

Pročitajte i...  Traktoristi u saradnji sa JKP Blace dezinfikuju grad natrijum hipohloritom atomizerima za prskanje voća

Ukoliko se to ne desi, šta treba očekivati dalje. Ne bi me začudilo da posle isteka mandata sadašnjim direktorima sledeći budu iz Podujeva.

Da podsetimo šta je dovelo do protesta đaka. Vlada Republike Srbije je nedavno donela odluku o ukidanju Gimnazije i Ekonomske škole u Kuršumliji kao i Gimnazije i Tehničke škole iz Podujeva, koje su od 1999. godine radile u Kuršumliji, i osnovala dve nove škole: Kuršumlijsko-podujevsku Gimnaziju i Kuršumlijsko-podujevsku ekonomsku tehničku školu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85236

16 sep 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

8 komentara za “Ovo je najomraženiji čovek u Kuršumliji: Ministre, ti si isterao decu na ulicu!”

  1. On I nezna gde je Kuršumlija.

  2. Priznaj gresku…nije prva. Ali ce biti prva koju ste priznali…ljudski je gresiti!

  3. Nije prva,stota je.Najgori ministar u istoriji nase prosvete.Sta cete sa radnicima Visoke poslovne u Blacu kojima ne mozete 2 meseca platu da date jer vam se zurilo da pravite kojekakve akademije.Bice neka za Uskrs ako do tada budete tu gde jeste a nadamo se da necete.Shvataju ljudi koga su glasali na proslim izborima.Sramota!Ovakvih protesta bice sve vise.Podrska za ovu decu.

  4. Koji cega ministar smehoteke ili zone sumraka. Jad i beda uzas itd.

  5. karadjordje bb

    Da se pripojimo Kosovu i fIK…I gotovo …mozda nam to i spremaju. I bilo bi nam bolje a oni neka budu patriote…setice se oni Toplicana kad treba da se ponovo ratujje,stigne depesa AJDE OVCE oblacite uniformeeeee……..

  6. Shvatite srpski narode da je država propala rade kako njima odgovara a ne kako će biti dobro narodu,tako rade i donose zakone kako njima odgovara da bi punili džepove a ne budžet.Znaju oni dobro šta rade a narod neka čuti.

  7. Ozadjimo sa decom u petak na ulicu

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up