U kategoriji Merošina, Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Pala vlast u Merošini

Autor 13 avg 2019

MEROŠINA- Vlada Republike Srbije raspustila je lokalni parlament i imenovala petočlano veće koje će rukovoditi opštinom Merošina do novih izbora. Nezvanično, lokalni izbori biće održani na proleće, u isto vreme kada i redovni u većini lokalnih samouprava u Srbiji.

Petočlano privremeno veće pored Sanje Stajić činiće dosadašnji predsednik opštine Merošina i poverenik opštinskog odbora SNS-a Saša Jovanović, predsednici opštinskih odbora SPS-a i Jedinstvene Srbije, Miljan Đorđević i Jovica Ilić, kao i dosadašnja odbornica SNS-a u Skupštini Emilija Petković.

Kriza merošinskog parlamenta počela je na Dan opštine, kada se svečana sednica pretvorila u „sednicu iznenađenja“ za predsednicu Skupštine, jer je većina odbornika zatražila njenu smenu. Istog dana, predsednik opštine Merošina podneo je ostavku. Nakon više pokušaja nova sednica na kojoj bi bio razrešen i izabran novi predsednik, nije održana više od mesec dana, pa su se stekli uslovi za raspuštanje skupštine i razrešenje svih funkcionera.

Pročitajte i...  U Prokuplju se održava Festival evropskog filma

Vlada je po članu 85 stavu 2 Zakona o lokalnoj samoupravi, donela odluku da raspusti skupštinu opštine Merošina, jer Skupština više od mesec dana nije izabrala novog predsednika i članove veća. Predsednik Narodne skupštine ima rok dva meseca da raspiše nove izbore za lokalni parlament, ali je za očekivati da će zbog smanjenja troškova i racionalizacije, izbori u Merošini biti održani u isto vreme kada i redovni lokalni izbori u ostalim opštinama u Srbiji.

Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
online free course
download mobile firmware
Download Premium WordPress Themes Free
online free course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470397

13 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Pala vlast u Merošini”

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up