U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Paljenje badnjaka i lomljenje česnice u Prokuplju, zlatnik otišao u Beograd

Autor 6 jan 2019

PROKUPLJE- Sveštenstvo prokupačke crkve Svetog Velikomučenika Prokopija, i ove godine je upriličilo praznično bdenije i svečanu službu povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, rođenja bogomladenca Isusa Hrista.
Uz prisustvo velikog broja parohijana, prigodnu besedu je održao starešina prokupačke crkve Nikola Ilić, posle čega se pristupilo osvećenju i lomljenju česnice, kao i paljenju badnjaka.
Svečarskoj atmosferi je doprineo i hor koji je prisustvovao službi i vatromet koji je obasjao nebo nad crkvom, kao svetlost zvezde koja je ukazala na rođenje Isusovo.

Česnicu tešku 39 kilograma, prečnika dva metra, sastavljenu od 458 delova pripremilo je 5 radnika STZR “Čutura”, ovogodišnjeg darodavca česnice i zlatnika, kojima je za pripremu bilo potrebno 6 sati rada.
Sreću da ove godine u svom parčetu česnice pronađe zlatnik težak 3 grama imala je Jovana Mitov iz Beograda, učenica šestog razreda osnovne škole, koja se u našem gradu nalazi na školskom raspustu. Poželimo joj da joj ovaj zlatnik bude svetionik u duhovnom i sveopštem napretku u ovoj i svim narednim godinama koje su pred njom.
Na ovoj svečanosti služena je i grejana rakija dar donatora, preduzeća “Milan Toplica”.
Uz sve pohvale za izvanrednu organizaciju i zahvalnost darodavcima, može se sa velikim zadovoljstvom konstatovati da je ova svetkovina prošla u Božjem miru i sveopštoj radosti i raspoloženju, primerenoj najradosnijem prazniku, rođenju Hristovom.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=90180

6 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Paljenje badnjaka i lomljenje česnice u Prokuplju, zlatnik otišao u Beograd”

  1. Pa sta je tu cudno kao sve pa i zlatnik otiso u beograd

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions