U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Paljenje badnjaka i lomljenje česnice u Prokuplju, zlatnik otišao u Beograd

Autor 6 jan 2019

PROKUPLJE- Sveštenstvo prokupačke crkve Svetog Velikomučenika Prokopija, i ove godine je upriličilo praznično bdenije i svečanu službu povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, rođenja bogomladenca Isusa Hrista.
Uz prisustvo velikog broja parohijana, prigodnu besedu je održao starešina prokupačke crkve Nikola Ilić, posle čega se pristupilo osvećenju i lomljenju česnice, kao i paljenju badnjaka.
Svečarskoj atmosferi je doprineo i hor koji je prisustvovao službi i vatromet koji je obasjao nebo nad crkvom, kao svetlost zvezde koja je ukazala na rođenje Isusovo.

Česnicu tešku 39 kilograma, prečnika dva metra, sastavljenu od 458 delova pripremilo je 5 radnika STZR “Čutura”, ovogodišnjeg darodavca česnice i zlatnika, kojima je za pripremu bilo potrebno 6 sati rada.
Sreću da ove godine u svom parčetu česnice pronađe zlatnik težak 3 grama imala je Jovana Mitov iz Beograda, učenica šestog razreda osnovne škole, koja se u našem gradu nalazi na školskom raspustu. Poželimo joj da joj ovaj zlatnik bude svetionik u duhovnom i sveopštem napretku u ovoj i svim narednim godinama koje su pred njom.
Na ovoj svečanosti služena je i grejana rakija dar donatora, preduzeća “Milan Toplica”.
Uz sve pohvale za izvanrednu organizaciju i zahvalnost darodavcima, može se sa velikim zadovoljstvom konstatovati da je ova svetkovina prošla u Božjem miru i sveopštoj radosti i raspoloženju, primerenoj najradosnijem prazniku, rođenju Hristovom.

Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free
download lava firmware
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=90180

6 jan 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Paljenje badnjaka i lomljenje česnice u Prokuplju, zlatnik otišao u Beograd”

  1. Pa sta je tu cudno kao sve pa i zlatnik otiso u beograd

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up