U kategoriji Blace, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Penzioner 65+ poslao otvoreno pismo ministru Krkobabiću

Autor 6 apr 2020

KURŠUMLIJA- Ovih dana u medijima se oglasio i ministar za regionalni razvoj i kopredsednik nacionalnog tima za preporod sela, gospodin Milan Krkobabić sa apelom da veliki trgovinski lanci organizuju pokretne prodavnice sa životnim namirnicama za seosko stanovništvo od 65 i više godina koji poštuju preporuke „Ostanite kod kuće“. Shvatio sam pažnju i zabrinutost kolege Krkobabića i za nas penzionere po selima, ali sam veoma radoznao kako će i kada taj njegov apel da se i ostvari.

Radovan Radovanović, Sagonjevo

U tom cilju pismeno sam se obratio kolegi-penzioneru, ministru Krkobabiću sa preporukama kako da od tog apela dođe do realizacije. Verujem da odgovor neću nikada dobiti, a dok pokretna prodavnica sa životnim namirnicama ne stigne i u moje selo, Sagonjevo ja ću se nekako snaći da previše ne ogladnim pa makar i „korenje morao jesti“.
Ideja kolege-penzionera, ministra Krkobabića, jeste dobra, ali nije originalna. I pre ovog apela pokretne prodavnice su viđane u mom selu i trgovina je radila, a mi smo bili samo prodavci naše robe. Jedno rano jutro dolazi iz varoši kombi i trešte zvučnici kao na vašaru „Kupujemo kumulatore, stare šporete………………..“ i stadoše kupci na moju kapiju.

Pročitajte i...  Nekima ni korona nije pomogla da se uzmu u pamet!

Pitam ih ja: „Što ste tako poranili pa budite narod i decu po selu“?

Vođa ekipe kaže: „Pa kume i mi Cigani znamo za biznis i oćemo da i vama pomognemo, a parohija nam je velika“.

Ne bi mu po volji kad sam mu rekao da su njegovi ortaci ovde bili pre neki dan i kupili robe za pun tovar. Odoše dalje preko sela, a zvučnik samo „trešti“ i svi su mogli to da čuju.
Kad dođe jesen u naše selo, skoro svako veče prolaze 3-4 kombija, staju pred svaku kuću gde ima robe za njih, pa vagu pored i počinje trgovina maline, kupine i drugog voća što im treba. Takvom trgovinom zadovoljni su i kupci i narod u selu kao prodavci i to godinama dosta dobro funkcioniše bez neke velike nauke i „studije izvodljivosti“.
Za sada samo ostaje da se nadamo da će i za nas od 65 + i u selima da se pojave pokretne prodavnice sa robom kao u supermarketima.
Živi bili pa videli..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Pročitajte i...  Prvi digitalni sajam cveća u Blacu na pravi način promovisao proizvođače cveća

Poštovalac preporuke od 65 +
Radovan Radovanović, Sagonjevo

Otvoreno pismo:

Ministru zaduženom za regionalni razvoj i koprefsedniku nacionalnog tima za preporod sela Srbije, Milanu Krkobabiću.
Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 2.

Uvaženi ministre Krkobabiću,  apelujemo na Vas da nam sada pomognete, ne za preporod sela, nego da nam omogućite da i u našem selu, u ovo teško vreme, možemo da kupimo osnovne životne namirnice.
Sagonjevo je brdsko-planinsko selo u opštini Kuršumlija na istočnim padinama Kopaonika. Prodavnice nema, a selo je udaljeno od grada 18 km. Mi iznad 65 + godina koji poštujemo vladine preporuke i ostajemo sve ovo vreme kod kuće imamo poteškoće da i jednom nedeljno kupimo osnovne životne namirnice u predviđene gradske prodavnice. Za prevoz do grada taksisti naplaćuju hiljadu dinara i više u jednom pravcu, a svojim vozilom, ko ima, to košta podosta para. Samo troškovi prevoza koštaju ponekada kao i kupljena roba u prodavnici. Mi smo još i u „dobroj sredini“ u odnosu na sela u okruženju kojima je dostupna nedeljna prodavnica za 30 i više kilometara.
Vaša briga za kolege penzionere je opravdana, ali Vaš apel velikim trgovinskim lancima za sada je samo lepa želja i nama neće biti od koristi sve dok se Vi ne potrudite da to bude odluka Vlade u kojoj i Vi imate učešća. U slučaju da takva odluka nije mogućna, predlažem Vam da pronađete način da nam se priznaju troškovi prevoza do najbliže predviđene nedeljne prodavnice. Verujem da je to lako ostvarljivo.
Nije novina da postoje pokretne prodavnice. Dolaze i u naše selo trgovci sa vozilima da od nas kupe ono što njima treba. Izmere naše proizvode, plate i odu zadovoljni. Sada je red i potreba da i trgovci sa robom iz supermarketa dođu i u naše selo da od njih kupimo ono što nam je najpotrebnije u ovo krizno vreme.
Zahvaljujem na pažnji i razumevanju.

Poslato naslovu na E- mail od kuće Radovan Radovanović, 65 +
Dana 01.04.2020. godine

selo Sagonjevo 18430 Žuč


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=480256

6 apr 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Penzioner 65+ poslao otvoreno pismo ministru Krkobabiću”

  1. pet + devet

    Postovani gospodine seljaku izvinjava vam se gospodin Krkobabic jer on je ovo izjavio misleci na svoju buducnost a ne na vas.

  2. Gde su te mnogobrojne zadruge što ih Krkobabić osnova i dade velike državne pa zar one ne pomažu seljacima ili to špekulanti dobiše novac .

  3. Seljak

    E moj Radovane! Pa dolaze trgovci da kupuju,, kupe kupinu za 40 prodaju za 250,malinu za 150 prodaju 350,,a dve gdine uzeše džaba.Kako će oni sa NJihovom robom ko će da im plati litru zejtina 350,šećer 300 itd itd…jer ti natrapazi po selu rade 1:3.Neće se oni pojaviti, para nije kvarljiva roba kao malina ,neda seljak lako.ZNA LI GOSPODIN KRKOBABIĆ ZA TE STVARI otome mu treba pisati o pokretnoj pljački seljaka.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up