U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Penzioneri dobili po 1.000 dinara

Autor 21 nov 2019

KURŠUMLIJA- Udruženje penzionera iz Kuršumlije izdvojilo je za svoje članove 650 000 dinara, kako bi 650 penzionera dobilo vaučer u vrednosti od 1000 dinara za kupovinu namirnica. Predsednik Udruženja Vladimir Jakovljević, naglašava da su kao i svake godine izdvojili sredstva za penzionere koji žive u gradu da sami kupe potrebne životne namirnice ili kučnu hemiju, dok je za seoska domaćinstva Udruženje  u istoj vrednosti kupilo pakete čija je podela pri kraju.

-Ovom akcijom koja se je u toku obuhvaćeni su samo članovi Udruženja penzionera Kuršumlija. Ovakve akcije se sprovode tokom proleća, kada je podeljeno preko 500 i sada tokom jeseni 650 vaučera -kazao je Vladimir Jakovljević, predsednik Udruženja penzionera Kuršumlija

Pročitajte i...  Borba za opstanak jednog maloletnog dečaka iz Prokuplja

Udruženje penzionera Kuršumlija i tokom ove godine pomagalo je  svoje socijalno ugrožene penzionere, organizovalo  izlete, druženja na regionalnim i okružnim susretima. Oko 1.200 penzionera dobilo je pomoć od hiljadu dinara a tokom godine organizovano je  šest  ekskurzija i različitih druženja i proslava.

U udruženju  penzinera Kuršumlija ističu da trenutno sumiraju rezultate, poslednja aktivnost je proslava Nove godine.

-Sa aktivnostima smo počeli 8. marta, kada smo organizovali proslavu za naše članice. Usledili su izleti i druženja penzionera a pre par dana završeni su obilaskom Novog Pazara, Đurđevih stubova i Petrove crkve. Pravo na vaučere ili pakete imaju samo naši članovi kojih je oko 2.800 a ima 4.300 penzionera na teritoriji naše opštine. Od mesečne članarine deo ide za isplatu  posmrtnina a deo  za članstvo-istakao je za Topličke vesti, Vladimir Jakovljević, predsednik Udruženja penzionera Kuršumlija

Pročitajte i...  Šansa za mlade: Posibili sajam u Kuršumliji

Jakovljević je pojasnio da za najugroženije izdvajaju vaučere a za ostale organizuju okupljanja i izlete koje oni finansiraju sa 30 do 50%.

-Imali smo ekskurzije i obuhvatili smo preko 600 penzinera. Posećujemo različite gradove i upoznajemo njihove istorijske i kulturne znanemitosti. Bogato istorijsko nasleđe je našim članovima uvek zanimljivo tako da je uvek uvršteno u izlete. Imali smo proslavu 8. marta, sledi doček Nove godine, zatim Dan penzionera, okružno okupljanje penzionera i regionalno okupljanje. Sve ovo omogućava našim članovima da se druže i putuju po vrlo povoljnim cenama. Regionalno okupljanje penzionera Topličkog, Nišavskog i Pirotskog okruga posebno izdvajamo zbog druženja sa penzionerima iz različitih gradovima uz bogat kulturno-umetnički program -kazao je Jakovljević.

Pročitajte i...  Kosanica poražena u Leskovcu

Inače, penzioneri Kuršumlije učestvuju i  na olimpijskim sportskim igrama a svakodnevno se druže u Klubu penzionera.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474612

21 nov 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Penzioneri dobili po 1.000 dinara”

  1. Peda69

    Politika smanjis Penzije Posle kao castis hiljadu dinara ovo nijedna vlast nije radila sramota!!!

  2. Ljota

    Ahahahahah, ako im je.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up