U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Pesnici iz cele Srbije dolaze u Prokuplje

Autor 8 feb 2019

PROKUPLJE- Pesnička manifestacija „Sretenjski susreti“ jedna je od važnijih manifestacija koja se u našem gradu, povodom Sretenja, tradicionalno održava svake godine. Ove godine, manifestacija je zakazana za 13. februar, u 18 sati, u Domu kulture i okupiće pesnike iz cele Srbije. Ono što je još važnije, kako kažu u Domu kulture, koji je i organizator ovog značajnog dešavanja, jeste da su oni vraćeni tamo gde pripadaju, svojoj matičnoj kući.

Toga dana, tridesetak pesnika iz različitih krajeva naše zemlje, ugostiće književni stvaraoci iz Toplice. Svaki od njih kazivaće po jednu svoju pesmu, a najbolji će biti nagrađeni Sretenjskom poveljom i Sretenjskim odličjem. Laureati će dobiti po jednu knjigu i zahvalnicu, kao i sliku sa Likovne kolonije „Ajdanovac“. Ipak, kako ističu u Domu kulture, najveća nagrada za ovogodišnje dobitnike Sretenjske povelje i Sretenjskog odličja, biće objavljivanje njihove pesme u časopisu „Tok“.
„Sretenjski susreti“ se ove godine po peti put održavaju u vidu pesničkog maratona i po peti put će najbolji pesnici poneti Sretenjsku povelju i Sretenjsko odličje. Ove nagrade su prvi put dodeljene povodom desetogodišnjice „Sretenjskih susreta”, 2015. godine.
Prošle godine, Sretenjsku povelju dobila je Nada Novaković iz Trstenika, a Sretenjsko odličje pripalo je Slađani Dilić iz Lapova. Nagrađene pesnikinje su dobile sliku sa Ivanjdanske likovne kolonije u Ajdanovcu, časopis “Tok” i najnoviju knjigu prokupačkog stvaraoca Milivoja Krstića „Čagolj“.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461058

8 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up