U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Pesnički karavan „Od Doma do kuće“

Autor 24 jula 2019

PROKUPLJE/BLACE- U susret manifestaciji “Drainčevi susreti pesnika“, entuzijasti iz prokupačkog Književnog društva, organizovaće ove godine po drugi put Književno-ekološki biciklistički karavan, pod nazivom „Od Doma do kuće“. Oni su se prošle godine, na dan rođenja velikog Drainca 26. avgusta, biciklima vozili od Doma kulture do Drainčeve rodne kuće u Trbunju, kako bi se, kazujući njegovu poeziju, podsetili na njegovo stvaralaštvo.
Oni ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da se prijave i ove godine, i budu deo ovog nesvakidašnjeg i lepog pesničkog pohoda.
Prošle godine su, kako kažu, takvu akciju sproveli u delo, jer se ponose time što su Drainčevi zemljaci.

-Ponosimo se i njegovom poezijom i onim što nam je ostavio u nasleđe. Ovaj veliki srpski pesnik zaslužuje da ga slavimo. Na dan njegovog rođenja, iskazali smo mu poštovanje kazivanjem poezije i obilaskom njegove kuće. Ideja za realizaciju, rodila se sa ciljem da inovativnošću privučemo pažnju, pre svega, mladih ljudi, kako bi ih podsetili na bogato delo Rada Drainca, istakli su u Domu kulture.
Do Trbunja i nazad prošle godine su pedalali Nebojša Savić, Jovan Stamenković i Saša Milovanović. Stihove Drainčeve i svoje govorili su Tijana Petrović, Milutin Milošević, Ivana Đurković, Zorica Prentić, Dragan Ognjanović i Milivoje Krstić.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469709

24 jula 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up