U kategoriji Blace, Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Pesnički karavan „Od Doma do kuće“

Autor 24 jula 2019

PROKUPLJE/BLACE- U susret manifestaciji “Drainčevi susreti pesnika“, entuzijasti iz prokupačkog Književnog društva, organizovaće ove godine po drugi put Književno-ekološki biciklistički karavan, pod nazivom „Od Doma do kuće“. Oni su se prošle godine, na dan rođenja velikog Drainca 26. avgusta, biciklima vozili od Doma kulture do Drainčeve rodne kuće u Trbunju, kako bi se, kazujući njegovu poeziju, podsetili na njegovo stvaralaštvo.
Oni ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da se prijave i ove godine, i budu deo ovog nesvakidašnjeg i lepog pesničkog pohoda.
Prošle godine su, kako kažu, takvu akciju sproveli u delo, jer se ponose time što su Drainčevi zemljaci.

-Ponosimo se i njegovom poezijom i onim što nam je ostavio u nasleđe. Ovaj veliki srpski pesnik zaslužuje da ga slavimo. Na dan njegovog rođenja, iskazali smo mu poštovanje kazivanjem poezije i obilaskom njegove kuće. Ideja za realizaciju, rodila se sa ciljem da inovativnošću privučemo pažnju, pre svega, mladih ljudi, kako bi ih podsetili na bogato delo Rada Drainca, istakli su u Domu kulture.
Do Trbunja i nazad prošle godine su pedalali Nebojša Savić, Jovan Stamenković i Saša Milovanović. Stihove Drainčeve i svoje govorili su Tijana Petrović, Milutin Milošević, Ivana Đurković, Zorica Prentić, Dragan Ognjanović i Milivoje Krstić.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
udemy paid course free download
download huawei firmware
Download WordPress Themes
free download udemy paid course

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469709

24 jula 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up