U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Pevači iz Prokuplja održali koncert

Autor 22 juna 2018

PROKUPLJE- Solisti iz Prokuplja održali su koncert na kome je publika uživala slušajući najpopularnije kafanske pesme. Ovo veče je bilo posebno interesantno i zanimljivo jer je sadržalo i aforizme, koje su govorili aforističari iz Kruševca.


Sadržajno veoma bogato, Kulturno leto 2018. godine, čiji je organizator Dom kulture, nastavljeno je danas u centru grada, na prokupačkom šetalištu, oslikavanjem platna dugačkog skoro 20 metara. Ovaj deo programa nosi naziv „Korak u boji“ i tradicionalno se održava već nekoliko godina unazad. Tradicionalno je i jedan od najposećenijih kulturnih sadržaja u toku leta, zato što je osmišljen da u njemu učestvuju i prolaznici.
Ispred Doma kulture „Korak u boji“ vode slikari Milan Ilić, Dragan Popović Aleksandar Bolčina i Dragoljub Stojanović , a ostali „slikari prolaznici“ su naši sugrađani.


-Uvek se radujemo ovom oslikavanju. Drago nam je da imamo mogućnost da učestvujemo u ovakvoj jednoj akciji i veselimo se tome, što ono što smo tog trenutka stavili na platno, šta god to bilo, ostane trajno zabeleženo i sačuvano. Deca se posebno spremaju za „Korak u boji“ i danima unapred razgovaraju o tome kako će i šta naslikati i kako će baš njihovi radovi bii najlepši na tom velikom platnu, rekla nam je starija Prokupčanka, koja je svoje unuke povela u šetnju sa namerom i ciljem da učestvuju u oslikavanju ovogodišnjeg „Koraka u boji“.
Kulturno leto se nastavlja i sutra i prekosutra u Domu kulture u 17 i 30 filmskim programom „Slobodna zona“, a već u ponedeljak, ljubitelje poezije očekuje književno veče u 20 sati u klubu ove ustanove. Književno veče organizuje Književna omladina Prokuplje.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82135

22 juna 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up