U kategoriji Kuršumlija, Pisma Čitalaca, Poslednje Vesti.

Pisma čitalaca: Meštani Sagonjeva se žale na loše održavanje javne rasvete, treba im električar a ne mudrac i sociolog

Autor 1 nov 2014

KURŠUMLIJA- Meštani sela Sagonjevo u opštini Kuršumlija dostavili su Topličkim vestima dopis koji su uputili Direkciji za izgradnju opštine Kuršumlija žaleći se na loše održavanja javne rasvete u svom selu. Dopis objavljujemo u celini.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mestani sami popravljaju kvarove

„U našem selu počela je sa radom javna rasveta 2001. godine a potpuno od proleća 2012. godine.

Uz Vašu pomoć (Direkcija) urađena je kvalitetna instalacija javne rasvete na postojećim banderama niskonaponske mreže EPS-a.

Održavanje javne rasvete do ovog leta bilo je veoma dobro od strane DOO „Jevtić“ iz Bora i DOO „Elektromontaža“ iz Niša. Njihovi električari su redovno dolazili po prijavi kvara i vršili popravke i penjali se na bandere priručnom opremom.

Letos je nastao kvar u zaseoku Trnovčani i prijavljen je početkom avgusta a potom više puta kao i drugi kvarovi. Dana 10.10.2014. godine došao je u selo izvesni gospodin sa vozilom kruševačke registracije da popravlja uličnu rasvetu. Bio je u zaseok Trnovčani i Dragiši Jovanoviću rekao da se on penje na bandere i ne može da nađe kvar, pa ako sami nađete kvar ponovo zovite. U zaseok Vitići Zoran Mladenović zamolio ga je da skine staklenu kuglu sa bandere jer je puna vode i zameni i popravi. Nije to hteo da uradi i predložio mu je da to sam uradi i tu staklenu kuglu probuši ekserom i voda će izaći.

Dana 16.10.2014. Rade Nešković je doveo i platio drugog električara da popravi kvar u njegov zaseok Trnovčano (10 sijaličnih mesta) . Kkvar je bio na zadnjoj banderi kod Boškovića (bio spoj na žicama).

Dana 21.10.2014. godine ponovo je dolazio električar Kruševljanin i ponovo ga Zoran Mladenović zamolio da zameni pregorelu sijalicu kod komšije na banderi a on mu je rekao da nema nameru da menja sijalice po dvorištima, jer ovde u selu žive buržuji a u Kuršumliji sirotinja nema od čega da živi (Skoro sve bandere sa javnom rasvetom su po dvorištima ili po okolnim njivama, takva je elektro mreža). Posle kraćeg ubeđivanja oko toga taj gospodin je ponudio broj telefoma 063 *** *** na koji možemo da se žalimo.

Ovakav nastup gospodina električara je nepristojan i neprimeren njegovom poslu. Zato Vas iz Direkcije molimo da za buduće popravke, koje Vi plaćate, uputite električara koji nije mudrac i sociolog i da nam ne deli savete. Popravke koje je on trebalo da uradi morali smo smo sami uz dosta napora i rizika“.

Zahvaljujemo na razumevanju,

Meštani sela Sagonjeva

 

 

 

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=24767

1 nov 2014. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions