U kategoriji Pisma Čitalaca, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Pisma čitalaca: U Žitnom Potoku manje vode od kad je izgrađen vodovod

Autor 13 avg 2017

PROKUPLJE/ŽITNI POTOK- Naša čitateljka Milena Mladenović poslala nam je pismo u kome kaže da stanovnici Žitnog Potoka imaju velike probleme sa vodosnabdevanjem od kad je puštena u rad nova vodovodna mreža za koju su OEBS i opština Prokuplje izdvojili 11,1 milion dinara. Pismo objavljujemo u celosti u rubrici „Pisma čitalaca“ bez provere navoda u pismu.

„Ovim putem bih htela da vas obavestim da od kada je puštena u rad nova vodovodna mreža i dva nova rezervoara, samo stanovnici Romskog naselja (protiv kojih lično nemam ništa), imaju uredno snabdevanje vodom, dok žitelji ostatka sela svakodnevno ostaju bez vode, jer je sva voda usmerena ka Romskom naselju.

U vašem članku navodite da je novoizgrađeni vodosistem dovoljan za uredno snabdevanje oko 90 domaćinstava vodom, ali šta se dešava sa ostatkom sela???

Moje pitanje je da li ostali žitelji Žitnog Potoka, u 21. veku, moraju da čekaju do iza ponoći i toče vodu u kante i flaše, da bi sutradan imali za korišćenje???

Stari vodovod su izgradili žitelji Žitnog Potoka i sami kopali kanale za vodovodnu mrežu, bez ičije finansijske pomoći, već iz sopstvenih sredstava, dok Romi nisu tu ni živeli, ili su bili u malom broju. A sada, i pored pomoći OEBS-a i Opštine Prokuplje (ukupno 11,1 milion dinara!!!), Žitnopotočani ostaju bez vode, jer je voda iz njihovog vodovoda preusmerena ka Romskom naselju. Nameće se pitanje da li je novac pravilno iskorišćen?

I OEBS je na svom sajtu pisao o novom vodovodu i poboljšanju u snabdevanju vodom celog sela, a samo smo ostali i bez vode koju smo ranije imali!!!“

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=66677

13 avg 2017. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

4 komentara za “Pisma čitalaca: U Žitnom Potoku manje vode od kad je izgrađen vodovod”

  1. mile

    To je posao kojim treba da se bavi lokalna samouprava, preko svojih javnih preduzeća. Dakle, šta sad hoćete, bili su lokalni izbori, glasali ste za sposobne, pametne i poštene, sad punite kante vodom. Pa ih opet glasajte!

  2. Milena Mladenovic. Želim samo da pitam dotičnu. Kako je zaključila i na osnovu čega mi Romi imamo više vodu. Niti otvaramo,niti zatvaramo Nemamo nikakvog dodira sa vodovodom. Tako da nemoj da širiš laži i ne istine. A nemoj ni da budeš nacionalista ili nešto drugo. Ne priliči ti, znamo se dobro i ubuduće budi čovek.

  3. A sta je sa vodom koju ste uzeli Kozincu u vremenu kada je predsednik MZ bio pok. Cole i koji je podpisao sporazum sa MZ Kozince kad Kozincani budu radili vodovod izvorista Kozincanina vrati mestanima Kozinca.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions