U kategoriji Društvo, Pisma Čitalaca, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Pisma čitalaca: Sokićev bulevar niko ne čisti

Autor 10 sep 2013

PROKUPLJE- Aleksandar Ilić iz Prokuplja obratio se pismom Topličkim vestima sa željom da skrene pažnju nadležnima na veliku količinu smeća koje niko ne čisti u Sokićevom bulevaru.

2013-09-02 06.23.59    2013-09-05 18.55.04

Postovani, evo opet vam se obraćam jer mislim da samo vašim pisanjem možete da pomognete da se problem reši, jer svi naši napori nisu dali rezultate. Radi se o naselju Sokicev bulevar tj. ulici Veljka Vlahovića u Prokuplju.

Celo naselje je prepuno smeca.

Oko stambenih zgrada je smeće na sve strane- kese, flaše, razna ambalaža, papiri.

Oko kontejnera divlje deponije- građevinski šut i najrazličitiji otpad, koji je tu istovaren još zimus i koji niko ne uklanja.

Ni jedno od 3 komunalna preduzeća, koliko ih Prokuplje ima, nije nadležno da očisti ovo smece!

1. Por Werner Weber- oni kažu da su nadležni samo za iznošenje smeća iz kontejnera.

2. JKP Gradska čistoća- oni kažu da sa opštinom imaju potpisan ugovor koje ulice održavaju, a kako ovaj deo grada nije u tom njihovom spisku za redovno održavanje, oni takođe nisu nadležni

3. JP za zaštitu i unapređenje životne sredine- ni oni nisu nadležni. Nekada su imali ekološku brigade, koju su povremeno slali da pokupi smeće, ali sada im je ta brigada ukinuta tj smanjena samo na nekoliko radnika koji održavaju brdo Hisar, tako da ni oni ne mogu da pomognu.

Komunalnoj inspekciji smo više puta pisali i zvanično uputili molbu da naloži uklanjanje divljih deponija i da se ceo kraj očisti i nikakav odgovor od njih nismo dobili. Mogu da skeniram pa da vam pošaljem molbu koju smo im još marta meseca poslali i ništa. Nema nikakvog odgovora.

Nadam se da će vašim pisanjem možda nešto da se pomeri sa mrtve tacke. Ne morate uopšte da bilo sta pitate u ovim preduzećima, ja sam ih sve zvao i prenosim vam šta su mi rekli. Samo napišite članak o ovom problemu. Šaljem vam slike koje slobodno možete objaviti i napisati ko ih je poslao, da ljudi vide kako to izgleda, stoji u pismu koje je Topličkim vestima poslao Aleksandar Ilić.

2013-09-05 18.26.54    2013-09-05 18.54.56

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=3691

10 sep 2013. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions