Soko Banja

FAM
KuršumlijaPisma ČitalacaPoslednje Vesti

Pismo iz Sagonjeva: Da l’ je bila slaba rakija il’ slaba struja?

KURŠUMLIJA- Kada je Sagonjevo prvi put „prosvetlelo“ bili su iznenađeni i pojedinci iz tadašnjeg EPS-a. Posle toga dolazili su elektro-majstori iz Bora, Niša, Kruševca i uredno postavljali i održavali javnu rasvetu uz kafu i rakiju, bez rukatke.

 

 
Dođe vreme da lokalni majstori iz javnog preduzeća popravljaju i održavaju javnu rasvetu u našoj opštini. Ove godine kad poče đački raspust prijaviše Sagonjevci da u selu ima više neispravnih sijalica i to bi zapisano u knjigama javnog preduzeća za javnu rasvetu. Kada đaci ponovo pođoše u škole dođoše i majstori da popravljaju prijavljene kvarove.
U toku dana dobismo obećanja od njih da je sve dobro urađeno i da će biti javnog svetla. Majstori odoše za dana a kad pade mrak tri popravljane sijalice ostaše mračne kao prethodnih meseci. Kao da su popravljane po receptu „drži bure vodu dok majstori ne odu“. Sutradan po osnovu reklamacije stiže obećanje da će za dva-tri dana i te sijalice da „prosvetle“. Prođe od tada još pola meseca u mraku.
Iako neuki oko struje prislonismo naše stube uz bandere pa pipamo po žicama, i desi se „čudo“, one uveče prosvetleše.
Razmišljamo mi, dali je možda slaba struja, pa uključimo aparat za varenje- on radi, ili je možda bila slaba rakija ili je do majstora bilo. Ponovo proverismo staru rakiju, dobra je, ima 2o gradi, pićemo je mi i dalje.

Sagonjevci

 

 

Soko Banja

Jedan komentar

Back to top button