U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Plakat za predstavu “preživeo” sedamdeset i četiri godine

Autor 1 apr 2019

PROKUPLJE- Ovih dana su Prokupčani obeležili 100 godina postojanja pozorišta, ponosni što je opstalo još od vremena kafane “Raponja”, do današnje obnovljene zgrade, sa plejadom “senki” stvaralaca, koje podno “Hisara” igraju svoje večite uloge.

I upravo nam simpatična “minijatura” stiže iz Beograda. Naša lepa sugrađanka, sada već stanovnica glavnog grada, oduševljeno nam je ispričala kako je u kafiću “Nušić” u Nušićevoj ulici u Beogradu, sedeći sa društvom, ugledala požuteli plakat iz 1945. godine, koji poziva na predstavu “GOSPOĐA MINISTARKA”, ali u sali omladinskog doma – u Prokuplju !
“Pretstavu” je organizovala “Pozorišna sekcija Okružnog kulturno – prosvetnog odbora Okruga Topličkog”, a režirao je Vlada Stragarac.
Lepo je od vlasnika kafića što čuva uspomenu na našeg čuvenog komediografa Nušića, a nama još draže što je plakat za ovu predstavu “preživeo” sedamdeset i četiri godine !!!
Najlepše od svega u ovom malom raritetu je saznanje da Prokupčani imaju razloga da budu ponosni na kulturu male varoši, kojoj se oduvek poklanjala pažnja, i da u metežu, sivilu i gužvi velegrada, mogu s ponosom da kažu – U mojoj varoši pozorište živi već 100 godina !!!

0
0

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464075

1 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions