U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Plan za bolji život omladine u Prokuplju

Autor 13 mar 2019

PROKUPLJE- Kancelarija za omladinu, sport i fizičku kulturu Grada Prokuplja izradila je novi nacrt Lokalnog akcionog plana za mlade koji će biti javno predstavljen građanima u petak, u 12 sati, u Skupštinskoj sali Gradske uprave, saopštili su danas iz te Kancelarije.

-Lokalni akcioni plan za mlade je dokument koji predstavlja osnovu za planiranje i sprovođenje aktivnosti i projekata, čija je svrha da doprinese poboljšanju života mladih ljudi u našoj sredini. On će im u budućnosti omogućiti da se na pravi način ostvare na profesionalnom i ličnom planu, kazao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

On je precizirao da ovaj strateški dokument predstavlja u najboljem svetlu postojeće potencijale grada Prokuplja koji će kroz proces strateškog planiranja biti iskorišćeni za potrebe mladih.

-Mladost sama po sebi nosi veliku stvaralačku snagu, a na nama je samo da napravimo plan za usmerenje, očuvanje i razvoj te velike energije i budemo kvalitetna zajednica koja pruža osnovu i podršku mladima da se iskažu u oblastima obrazovanja, sporta, kulture, ekologije i zapošljavanja, kazao je Simonović.

-Planu je prethodilo detaljno istraživanje načina života, stila, potreba i položaja mladih na području našeg grada i poređenje sa položajem njihovih vršnjaka u drugim sredinama, kako bi im se putem dugoročnog planiranja omogućio što bolji pristup svemu onome što će učiniti njihov život kvalitetnijim, rekao je savetnik u Kancelariji za omladinu, sport i fizičku kulturu Grada Prokuplja Dejan Kostadinović.

On je naglasio da je nacrt Plana realan, sa mnogo podataka, pa je zbog toga i veoma funkcionalan.

Plan je podeljen u šest oblasti koje su raspoređene na prioritete i aktivnosti, a odnose se na unapređenje informisanja i aktivizma mladih, unapređivanje formalnog obrazovanja i svih oblika zapošljavanja i zaposlenosti mladih, unapređivanje uslova za slobodno vreme i razvijanje neformalnog obrazovanja, razvijanje socijalne inkluzije i povećanje mobilnosti mladih, unapređenje sporta, zdravlja i blagostanja.

Sve ove aktivnosti interaktivne su jedna na drugu, odnosno jedna drugu uslovljavaju.

-Ono što je veoma važno je to da su mladi učestvovali u razvoju ovog Plana i da smo mnogo toga bitnog za izradu nacrta, a što se tiče društvenih istraživanja, uradili najvećim delom uz pomoć volontera, srednjoškolaca koji su bili od velike pomoći u prikupljanju podataka neophodnih za izradu ove svojevrsne i vredne studije, koja će ubuduće biti od velike koristi svima onima koji će se, sa bilo kog aspekta, baviti mladim ljudima i njihovim potrebama, zaključio je Dejan Kostadinović.

Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
udemy paid course free download
download redmi firmware
Download WordPress Themes Free
download udemy paid course for free

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=462909

13 mar 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up