U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

Planinka dobila veliku Povelju “Zelena planeta” za učinjeno dobro prirodi

Autor 18 apr 2019

KURŠUMLIJA- AD Planinka iz Kuršumlije dobila je veliku Povelju “Zelena planeta” za učinjeno dobro prirodi, Priznanje dodeljuje Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije a Planinka je dobila priznanje kao staralac spomenika prirode „Đavolja varoš“.Svečano uručenje Povelje održaće se na DAN PLANETE ZEMLjE 22. aprila 2019. godine u 15 sati u Prolom banji.

-Kada se AD „Planinka“ prihvatila starateljstva nad ovim zaštićenim dobrom od izuzetnog značaja, javnost je mnogo više saznala o „Đavoljoj Varoši“, njenim vrednostima i potrebi pre svega njene zaštite, očuvanja, ali i promocije, unapređenja i stvaranja preduslova da bude lakše dostupna posetiocima. Za pohvalu su sve aktivnosti na sprovođenju plana razvoja kroz realizaciju brojnih pojedinačnih projekata, informativna i vaspitno-obrazovna delatnost, uspešna kandidatura za ulazak u grupu sedam novih svetskih čuda 2008.godine, kada je ceo svet saznao za „Đavolju Varoš“. Posledica svega toga je dolazak više desetina hiljada turista, posetilaca, ljubitelja prirode i znatiželjnika, svake godine. AD „Planinka“ iz Kuršumlije je odličan staralac i dobar domaćin spomeniku prirode „Đavolja Varoš“. Takođe, kao društveno odgovorna organizacija, od izuzetnog je značaja za opstanak i razvoj područja Lukovske Banje, Kopaonika i cele opštine Kuršumlija, stoji u obrazloženju nagrade.

Pročitajte i...  Useljenje u junu

-Dan planete Zemlje je vreme kada u našoj sredini skrećemo pažnju na pojedince ili organizacije, koji su svojim delanjem u proteklim godinama zadužili sve nas, čineći da budućim generacijama ostavimo bolji prostor za život i rad.

Ovo je dvadeseta dodela velike Povelje „Zelena planeta“, koja je jedno vreme nosila naziv „Maslinova grana“. Ovo priznanje, koje slovi za najznačajnije priznanje koje se u Srbiji dodeljuje za oblast ekologije dodeljuje Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije.

Ove godine, svečanom uručenju Povelje, prisustvovaće, dobitniku čestitati, a prisutnima se obratiti, gospodin Ivan Karić, državni sekretar u Ministarstvu životne sredine Republike Srbije, stoji u saopštenju organizatora.

 

 


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=464887

18 apr 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up