U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Planovi za razvoj turizma

Autor 21 feb 2019

PROKUPLJE- U okviru Plana rada Turističko-sportske organizacije Prokuplje za ovu godinu, jedan od prioritetnih zadataka je izrada planskih dokumenata.

-Usvajanjem Prostornog plana, stvoreni su uslovi za izradu Strategije razvoja turizma i regulacionih planova za potencijalne turističke destinacije, što će omogućiti izradu kvalitetnih projekata kojima će se aplicirati kod domaćh i stranih institucija i organizacija, kazao je direktor TSO Prokuplje Bratislav Lukić.

Kako ističe, planirane aktivnosti u ovoj godini tiču se stvaranja uslova za povećanje konkurentnosti, odnosno, radiće se na kvalitetu i kvantitetu smeštajnih kapaciteta.

Turističko-sportska organizacija Prokuplje planira razvoj rekreativnog sporta u uslovima planinskog ambijenta, marketinšku prezentaciju, sa svim prednostima koje nudi odmaralište na Belom Kamenu, koje je pravo mesto za razvoj sportskih aktivnosti i pokretanje akcije „Škola u prirodi“, za decu osnovnih i srednjih škola u Prokuplju.

Pročitajte i...  Promocije istorijskih knjiga povodom obeležavanja Topličkog ustanka

Za 2019. godinu, predviđena je zamena dotrajalih košarkaških tabli na terenu, zamena mreža za golove, kao i saniranje zaštitne ograde. Kako bi se napravio funkcionalan objekat, u skladu sa propisima, u planu je izgradnja kuhinje i prebacivanje montažnog objekta restorana koji se sada nalazi na teniskim terenima.

-U tom smislu, pokušaćemo da gostima ponudimo izbor jela po kojima će ovaj objekat biti prepoznatljiv. Ideja nam je da nabavkom poljoprivrednih proizvoda iz okruženja, pomognemo ljudima koji žive i rade u ovom seoskom području, istakao je Lukić.

Prema njegovim rečima, uloga TSO u narednom periodu biće celokupna promocija turističkih vrednosti Prokuplja.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=461631

21 feb 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up