U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Počela 14. Ivanjdanska likovna kolonija

Autor 3 jula 2018

PROKUPLJE- Danas je otvorena 14. Ivanjdanska likovna kolonija koja će trajati do 7. jula. Kolonija je okupila slikare iz Prokuplja: Milana Ilića, Dragana Popović, Filipa Kosteskog, Batu Stajkovića, Dragoljuba Stojanovića, Nikolu Nikolića i Vladimira Novakovića.

-Iako u skromnim uslovima, tradiciju okupljanja nastavljamo. Ove godine će nas sedmoro stvarati, ovde u klubu Doma kulture i njegovoj okolini. Slikaćemo ono što osećamo i vidimo, nemamo zadatu temu, ali sam siguran da će kao i ranijih godina, nastati veliki broj dobrih slika, čijom prodajom ćemo pomoći manastir u Ajdanovcu, rekao je na otvaranju Ivanjdanske kolonije slikar Milan Ilić.
Na Ivanjdan u subotu 7. jula, slikari ove kolonije posetiće manastir Ajdanovac i taj dan će slikati u njegovom živopisnom okruženju.
Uporedo sa kolonijom Dom kulture je pripremio i drugi program koji će sigurno zainteresovati mnoge Prokupčane da dođu i učestvuju u njemu. Tako će već sutra u 20 sati u porti crkve Svetog Prokopija knjigu „Uvod u modernu“ predstaviti Predrag Jašović iz Paraćina. Za ljubitelje glume pripremili su pozorišnu predstavu „Anđela“ za 5.jul u 20 sati.

Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
free download udemy paid course
download redmi firmware
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82499

3 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Počela 14. Ivanjdanska likovna kolonija”

  1. beriljac

    Kad je bila prošla direktorka i agilni saradnici slikari su na koloniju išli u Ajdanovac, I tada je bilo skromno ali sa mnogo entuzijazma.Sada direktorka sedi po kafićima a kultura tone li tone.Koga uostalom briga za kulturu.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up