U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Počela 14. Ivanjdanska likovna kolonija

Autor 3 jula 2018

PROKUPLJE- Danas je otvorena 14. Ivanjdanska likovna kolonija koja će trajati do 7. jula. Kolonija je okupila slikare iz Prokuplja: Milana Ilića, Dragana Popović, Filipa Kosteskog, Batu Stajkovića, Dragoljuba Stojanovića, Nikolu Nikolića i Vladimira Novakovića.

-Iako u skromnim uslovima, tradiciju okupljanja nastavljamo. Ove godine će nas sedmoro stvarati, ovde u klubu Doma kulture i njegovoj okolini. Slikaćemo ono što osećamo i vidimo, nemamo zadatu temu, ali sam siguran da će kao i ranijih godina, nastati veliki broj dobrih slika, čijom prodajom ćemo pomoći manastir u Ajdanovcu, rekao je na otvaranju Ivanjdanske kolonije slikar Milan Ilić.
Na Ivanjdan u subotu 7. jula, slikari ove kolonije posetiće manastir Ajdanovac i taj dan će slikati u njegovom živopisnom okruženju.
Uporedo sa kolonijom Dom kulture je pripremio i drugi program koji će sigurno zainteresovati mnoge Prokupčane da dođu i učestvuju u njemu. Tako će već sutra u 20 sati u porti crkve Svetog Prokopija knjigu „Uvod u modernu“ predstaviti Predrag Jašović iz Paraćina. Za ljubitelje glume pripremili su pozorišnu predstavu „Anđela“ za 5.jul u 20 sati.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=82499

3 jula 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

2 komentara za “Počela 14. Ivanjdanska likovna kolonija”

  1. beriljac

    Kad je bila prošla direktorka i agilni saradnici slikari su na koloniju išli u Ajdanovac, I tada je bilo skromno ali sa mnogo entuzijazma.Sada direktorka sedi po kafićima a kultura tone li tone.Koga uostalom briga za kulturu.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up