U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Počela berba grožđa

Autor 14 sep 2018

PROKUPLJE- U prokupačkim vinogradima, koji se prema informaciji Odeljenja za poljoprivredu Opštinske uprave Opštine Prokuplje prostiru na površini većoj od 123 hektara, krenula je berba ranih sorti grožđa.
Početak berbe u vinogradima Dragana Maletića u Velikoj Plani posetio je zamenik predsednika Opštine Prokuplje Miroljub Paunović koji je rekao da sa rodom i kvalitetom grožđa vinogradari mogu biti u potpunosti zadovoljni.


-Kako se u primenu svih agrotehničkih i zaštitnih mera i prirodnih potencijala može dobiti dobar i kvalitretan poljoprivredni proizvod može se videti u vinogradu poljoprivrednog gazdinstva Dragana Maletića. Ovogodišnji rod grožđa je jedan od najboljih u poslednjih nekoliko godina, izjavio je Paunović i dodao da je dobro što se ovog granom poljoprivrede počeo baviti sve veći broj mladih i što se površine pod vinovom lozom iz godine u godinu povećavaju.
Vinogradar Dragan Maletić napominje da prosečan rod grožđa po jednoj čokotu iznosi oko osam kilograma.
-Da bi se dobio dobar rod potrebno je koristiti stajnjak, blagovremeno obaviti zaštitu i primeniti sve agrotehničke mere, rekao je on i dodao da su ove godine vremenske prilike išle na ruko vinogradarima.
Očekuje se da berba grožđa na plantažama Topličkih vinograda u selu Gojinovac, koji se prostiru na površini od 50 hektara, počne za nekoliko dana.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85182

14 sep 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up