Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Počela javna rasprava o Nacrtu Statuta grada Prokuplja

Autor 21 sep 2018

PROKUPLJE- Opštinsko veće Opštine Prokuplje uputilo je poziv svim zainteresovanim licima da uzmu učešće u javnoj raspravi o Nacrtu Statuta Grada Prokuplja, koja će biti sprovedena u periodu od 21. do 25. septembra 2018. godine.

Primedbe, predlozi i sugestije na Nacrt Statuta grada Prokuplja upućuju se u pisanom obliku Opštinskom veću Opštine Prokuplje na adresu, Nikodije Stojanović Tatko br. 2, 18400 Prokuplje

Nakon sprovedene javne rasprave, Opštinsko veće Opštine Prokuplje pripremiće konačan Predlog Statuta Grada Prokuplja, koji će biti dostavljen Skupštini opštine Prokuplje na razmatranje i donošenje.

Vlada Republike Srbije i resorna ministarstva dala su saglasnost na inicijativu da Prokuplje dobije status grada, koju je pokrenuo narodni poslanik Darko Laketić.

-Skupština Republike Srbije je na sednici koja je održana 20. juna ove godine, glasala za ovaj predlog i tada je izglasano da naša opština dobije status grada. Sada kada smo postali grad, dobili smo i određena prava i obaveze. Ono što treba da uradimo jeste da promenimo postojeći Statut opštine Prokuplje, da ga usaglasimo sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije i sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o lokalnoj samoupravi, rekao je predsednik Opštine Prokuplje Aleksandar Simonović na poslednjoj održanoj sednici Skupštine opštine Prokuplje, kada je formirana Komisija za izradu Statuta grada.

Nacrt Statuta grada Prokuplja

Zaključak Opštinskog veća Opštine Prokuplje


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=85397

21 sep 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up