U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Počeli „Drainčevi susreti pesnika“

Autor 26 avg 2019

PROKUPLJE- Književna manifestacija „Drainčevi susreti pesnika“, počela je danas u Nišu naučnim skupom „Književno delo Rada Drainca-novo čitanje“. U ovom delu programa, koji će trajati do 18 sati i 30 minuta, biće održane prva i druga sesija. U plenarnom izlaganju učestvuju dopisni član SANU Jovan Delić, koji je govorio na temu „Pjesništvo Rada Drainca u kontekstu srpske avangarde“ i Goran Maksimović sa Univerziteta u Nišu sa temom „Putopisna proza Rada Drainca“. U prvoj sesiji koja počinje u 15 sati učestvuju Gojko Tešić sa „Polemičkim diskursom Rada Drainca“ i „Kako sam priredio dela Rada Drainca“, zatim Snežana Milosavljević Milić, koja će razmatrati na temu „Linija magle i volšebni sagovornik-Rade Drainac u esejima Stevana Raičkovića“. Na temu „Drainčeva kratka proza u kontekstu ekspresionističke poetike dvadesetih godina“, izlagaće Bojana Stojanović Pantović, dok će o „Romanima Rada Drainca“ govoriti Sava Damjanov. U drugoj sesiji, Jelena V. Jovanović izlagaće o „Drainčevoj poeziji danas“, Dušan Živković o „Značaju Drainčeve poezije u kontekstu svetske književnosti“, Svetlana Rajičić Perić govoriće na temu „Žensko kao pol i rod-od erotičnosti/vaseljene do grada kroz motiv dojki u poeziji Rada Drainca“, a Đorđe Đurđević kazivaće o „Mariološkim aspektima pesme Ljubav Marija Rada Drainca“.

Pročitajte i...  Futsaleri četvrti

Organizator ovog naučnog skupa jeste Narodna biblioteka „Rade Drainac“ Prokuplje, Srpska akademija nauka i umetnosti, ogranak SANU u Nišu i Filozifski fakultet u Nišu. Treća sesija naučnog skupa „Književno delo Rada Drainca-novo čitanje“ biće održana sutra u Prokuplju u Narodnom muzeju Toplice od 9 do 12 sati, kada će zvanično početi program obeležavanja 50. „Drainčevih susreta pesnika“ u našem gradu.

Program se nastavlja u 12 sati i 30 minuta polaganjem cveća na bistu Rada Drainca na Hisaru, potom i uručenjem nagrade „Drainac“ u 13 sati u svečanoj sali Grada Prokuplja. Po završetku ceremonije uručenja u 14 sati ministar kulture Vladan Vukosavljević otvoriće Spomen sobu Draincu. Pola sata kasnije biće promovisana knjiga izabranih pesama Rada Drainca na francuskom jeziku, a u 20 sati u Domu kulture biće održana Svečana akademija.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
udemy free download
download lenevo firmware
Download Nulled WordPress Themes
udemy free download

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470986

26 avg 2019. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up