U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Počelo sređivanje ploča u pešačkoj zoni u centru Prokuplja

Autor 26 okt 2020

PROKUPLJE- Prokupačko Javno komunalno preduzeće „Hameum“ ovih dana počelo je sa radovima na sanaciji ploča pešačke zone u centru Prokuplja.

Prema rečima Bratislava Dunjića, pomoćnika tehničkog direktora JKP-a „Hameum“, sanacija se odnosi na uređenje korenovih sistema tridesetak stabala lipa koji ugrožavaju pločnik „Bid zone“, u glavnoj prokupačkoj Jug Bogdanovoj ulici.

-Stabla lipa od kojih su neka stara više od pola veka, razgranatim korenovim sistemom počela su da podižu i lome ploče na šetalištu,narušavajući time njegov izgled i ugrožavajući bezbednost šetača, rekao je Dunjić.

Prema njegovim rečima, ovi radovi podrazumevaju podizanje ploča oko stabala u prečniku od nekoliko metara, sečenje i svođenje korena u gornjem delu. Nakon toga ploče će biti vraćene, a one koje su polomljene i oštećene biće zamenjene novim.

Pročitajte i...  Dobrica Trmčić dobitnik najvećeg pčelarskog priznanja Srbije

Ovi radovi, prema rečima biologa, neće ugroziti stabla, jer se radi o starim korenovim izdancima koje bi svakako trebalo ukloniti.

Budući da se radi o velikom poslu, radnici „Hameum“-a očekuju da drvored lipa, kojim se Prokupčani posebno ponose, kompletno bude saniran, ako ih lepo vreme posluži u naredne dve nedelje.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=487301

26 okt 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Reklame

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up