U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

Počeo Božićni post

Autor 28 nov 2020

KURŠUMLIJA- Danas je počeo višenedeljni Božićni post koji se završava na praznik Rođenje Isusa Hrista-Božić, koji se proslavlja 25. decembra po Julijanskom kalendaru ili 7. januara po Gregorijanskom. Uz post molitvu i čineći dobra dela da dočekamo sve radosni praznik Božić.
Post je ustanovljen po uzoru na podvig Spasitelja gospoda Isusa Hrista, koji je posle krštenja na reci Jordanu, otišao u pustinju i postio četrdeset dana i noći, nakon čega je izašao kao pobednik iz iskušenja koja mu je postavio Sotona
         Šestonedeljnim Božičnim postom, vernici se pripremaju za proslavu Božića, koji počinje danas I završava se pričešćem na božićnoj liturgiji.. Post nas uči dobroti, činjenju dobrih i bogougodni dela, pokajanju, praštanju i pravoj molitvi. Cilj je da svi u miru dočekamo sve radosni praznik Božić. Post ne predstavlja samo odricanje od mrsne hrane, već uzdržavanje od loših misli, reči i dela, da pokažemo milosrđe prema svojoj braći u veri i da budemo spremni da oprostimo i da se pokajemo.
          Inače, uz jednodnevne poste, postoje i četiri višednevna posta, osim Božićnog, Časni ili Vaskršnji, Petrovski i Velikogospojinski post.

Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=488661

28 nov 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions