U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Počeo ProFiFest

Autor 17 maja 2018

PROKUPLJE- Sedmi po redu ProFiFest festival počeo je sinoć u Domu kulture u Prokuplju itrajaće do 20. maja.  Ljubitelji filma će moći da pogledaju 50 kratkometražnih i četiri dugometražna filma. Sve projekcije će biti prikazane u Domu kulture, s tim što će publika kratkometražne filmove gledati u prepodnevnim satima, tačnije od 12, a dugometražne od 20 sati uveče.

-Drago mi je da ću biti u žiriju ovog festivala. Filmovi su mi se dopali, ali i ovaj kraj. Obišao sam Prokuplje i bio u Đavoljoj varoši. Posebno mi je drago da i ovakva mala mesta imaju ozbiljne festivale, rekao je jedan od članova žirija, poznati glumac Ivan Bekjarev.
-Publiku i goste očekuje kvalitetan program kao i svaki put i filmovi iz različitih krajeva sveta. Ipak, ove godine će po prvi put imati priliku da odgledaju i dugometražne filmove, koji će se naći u kategoriji ženski filmski rukopis. Ovo je jedini festival u Srbiji koji ima kategoriju koja promoviše žene, rekao je na otvaranju ProFiFest predsednik Film kluba Prokuplje Žikica Jovanović.

Pre svakog kratkometražnog filma, kako je najvio Jovanović, biće organizovano i druženje sa poznatim gostima iz sveta filma.
Pored poznatog glumca Ivana Bekjareva, u žiriju ovog festvala biće i profesor produkcije na Fakultetu dramske umetnosti Radenko Ranković i direktor Filmskih susreta i Niškog kulturnog centra Srđan Savić.
Na otvaranju ProFiFest, pored žirija gosti su bili i generalni konzul Bugarske Nikolaj Kolev, autori filmova koji će biti prikazani i profesori Akademije u Novom sadu i Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=80430

17 maja 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up