U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Poetski orgazam

Autor 27 dec 2018

PROKUPLJE- Predstavljanjem Zbornika poezije „Poetski orgazam 3“, Književna omladina Prokuplja simbolično je obeležila punoletstvo ovog pesničkog društva.
Književnu omladinu Prokuplja čine mladi i talentovani srednjoškolci, koji se do odlaska na fakultet, a neki i posle toga, okupljaju u Domu kulture, u okviru koga postoji i radi ovaj pesnički podmladak.


Pesnikinja Srbijanka Stanković, tada Veličković, bila je deo samih početaka rada i stvaranja KOP-a, kojima je glavni oslonac Književno društvo „Rade Drainac“, koje takođe radi u okviru Doma kulture.
-Najlepše su bile književne večeri kojima bi započinjala Kulturna leta koje je organizovao Dom kulture. Jedno od takvih, a sve ih se sa radošću sećam, bilo je i ono koje je održano 2004. godine u porti crkve Svetog Prokopija. To je bila četvrta godina, kako se u Književnom društvu, aktivno čuo glas topličkih srednjoškolaca i studenata. Ovu godina je zaokružena trećom knjigom poezije prokupačkih omladinskih pesnika i ne samo njih, jer je Književna omladina Prokuplja svoje književne večeri i radionice otvorila i za učenike iz Žitorađe, Kuršumlije i Blaca, ali i sve one koji su došli iz drugih gradova, rekla je Srbijanka Stanković, koja ne propušta ove književne susrete ni sada, kada u svom životu ima neke važnije radosti i obaveze, ali naglašava da za lepu reč i stihove uvek nađe vremena.
I tradicionalni Đurđevdanski književni konkurs, koji je Dom kulture ove godine organizovao po 18. put, takođe je simbolično označio dolazak novih članova. To se dešava svake godine i tada se broj onih koji umeju da pišu i žele da govore svoju poeziju povećava.
Tradiciju zanimljivih književnih večeri, Književna omladina Prokuplja nastavila je do današnjih dana, te je tako bilo i sinoć, kada se u Klubu Doma kulture i na promociji „Poetskog orgazma 3“ čula kvalitetna poezija.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=89626

27 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

1 komentar za “Poetski orgazam”

  1. Simon

    Poetski orgazam, cuj jultura. Bice prilično knjiga za spaljivanje jednog dana.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up