Soko Banja

FAM

FAM

KulturaPoslednje VestiProkuplje

Poezija života Marka Miloševića za prokupačku publiku

PROKUPLJE- Svoju poeziju života, u sali prokupačke Gimnazije, sinoć je za ljubitelje poezije kazivao pesnik Marko Milošević. On je bio gost Prokupčana, koji je sa mnogo lepih stihova i isto takvih nota, koje je izveo Srđan Siđa Živković, označio početak tradicionalne književne manifestacije „Drainčevi susreti pesnika“. „Ostavljam tebe sebi“, „Ljudima je lako“, „Potraži me“, „Prijatelj“, „Pobeda sebe“, „Ne traži“, „Zavidim“, Ne sveti se“, „Kaput“, „Rekli su“, bile su samo neke od njegovih pesama, u kojima je publika uživala i koje je tog trenutka proživela.

-Hvala vam što vraćate poeziju u život zajedno samnom. Ja nisam ni sanjao da ću postati pesnik, a evo me sada pred vama sa četiri zbirke pesama i 150 nastupa za manje od dve godine. Neću odustati dok sam živ, pisaću, jer poeziju mnogo volim, rekao je pesnik Milošević, pozdravljajući publiku, koja se uželela ovakvih večeri i osećaja, da kroz izgovore pesnikove stihove veruje i oseća da može da menja ono što je loše.

On je istakao da je svaka njegova pesma nastala u par minuta i da mu neki značajni pesnici zameraju što ne „brusi“ svoje stihove.

-Ona takva ostaje, jer je to osećaj trenutka i emocije koja navire samo tada. Plašim se da bih nekim „brušenjem“ ili dodavanjem nečega još, to oskrnavio, dodao je ovaj pesnik i naglasio da je njegova pesma, pesma „Kaput“, koju je posvetio bratu, koji više nije živ, a koji mu je bio i otac i brat.

Marko Milošević je pokrenuo sajt „Poezija života“, na kome poznati glumci govore njegove stihove. Sajt je povezao sa stranicom na „Fejsbuku“, „Instagramu“, „Jutjubu“ i za kratko vreme je stekao hiljade pratilaca, uglavnom mladih ljudi.

O sebi kaže da je dovoljno reći samo to da je rođen u Jagodini i da je sa 19 godina došao u Beograd i poneo sa sobom dušu. Sve ostalo je nebitno.

-Osećam potrebu da svojim stihovima proživim opet svoju prošlost, preživim sadašnjost, dočekam budućnost, ostanem kad svi trenutno živi odu. Osećam potrebu da živim i tuđe živote, drame sudbine. Da prijateljima dam, neprijateljima podam. A ljudi sa dušom, glumci, umetnici hvala vam-ostaćemo ili nestati zajedno, poručio je u svojoj sinoćnjoj misiji promovisanja „Poezije života“, pesnik Marko Milošević i obećao da će, sa nekim novim pesmama, ponovo doći u naš grad i kazivati svoje stihove.

Novac od zbirki, koje je sinoć prodao, ovaj pesnik je ostavio organizatoru, da ga pokloni onom detetu iz našeg grada, kome je najpotrebniji.

0
0
Soko Banja

Povezano

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button