U kategoriji Kultura, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Pohvaljena mlada pesnikinja iz Prokuplja

Autor 13 feb 2020

PROKUPLJE- Povodom Dana zaljubljenih i Svetog Trifuna, Atelje galerija i Udruženje pesnika Srbije – Poezija SRB, raspisali su književni konkurs na temu „ Ljubav i vino – večita inspiracija “.

Pravo učešća na konkursu imali su svi poštovaoci praznika i ljubitelji poezije, a žiri je posebno pohvalio poeziju mladih stvaralaca.

Prokuplje je jedini grad u Srbiji koji ima oforrmljenu Književnu omladinu, koja radi u okviru Književnog društva „ Rade Drainac “ u prokupačkom Domu kulture. Književna omladina Prokuplja postoji od davne 1993. godine i od tada je mnogo generacija svojim stihovima i drugim formama pisanja, proslavila grad Prokuplje. Tako je i danas.

Jednom mesečno, okupljaju se mladi pisci i svoju poeziju i prozu predstavljaju svojim sugrađanima. Književne večeri oplemenjene su muzikom, jer u okviru Književne omladine, rade mladi koji pevaju i sviraju.

  • Svrha postojanja KOP-a jeste odrasti uz umetnost, družiti se, stvarati, ali pre svega biti čovek – navodi Mirjana Ranđelović, mlada pesnikinja KOP-a.
Pročitajte i...  Todići zasadili još šest hektara vinograda

Ona je 11. februara 2020. godine  pohvaljena za kvalitet poezije na književnom konkursu „ Ljubav i vino – večita inspiracija “.

  • Ne bih uspela bez podrške ljudi iz Doma kulture. Tamo razvijam svoj talenat za pisanje, stekla sam nove prijatelje i uvek sam imala podršku da nastavim da stvaram. Na konkursu sam pohvaljena za pesmu „ Ljubavno previranje “ i to mi daje vetar u leđa da i dalje učestvujem na književnim konkursima.

Mirjana Ranđelović, zamenik je predsednika Književne omladine Prokuplja i svojim stvaralaštvom i angažovanjem daje primer drugoj deci. Ona najavljuje poetsko veče  Književne omladine posvećeno 30 – godišnjici smrti umetnika Nenada Radulovića – Neše Leptira, 20. februara od 18 časova u Art pub-u „Black Fox“ u Prokuplju.

Pročitajte i...  Prvi digitalni sajam cveća u Blacu na pravi način promovisao proizvođače cveća

Ljubavno previranje


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=477758

13 feb 2020. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

3 komentara za “Pohvaljena mlada pesnikinja iz Prokuplja”

  1. Marija

    Mirjana je divno dete ! Samo napred!

  2. Kakav dan zaljubljenih ,Sveti trifun zapamti

Komentari su zatvoreni

Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up