Smiley face
U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

Poklon došao u prave ruke

Autor 4 dec 2018

PROKUPLJE- Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, korisnike Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Sunce” u Vodicama posetili su predstavnici Udruženja invalida rada i invalidskih penzionera u Prokuplju. Tokom posete, oni su deci poklonili džempere, tople čarape, šalove, kape, slatkiše i sokove, dar Aktiva žena Udruženja.

 

Predsednik Udruženja invalida rada, Slobodan Čupić, rekao je da je impresioniran onim što je video u Vodicama.
-Ovaj poklon došao je u prave ruke. Žene-pletilje uložile su veliko znanje i rad da ispletu odevne predmete, prilagođene za decu ometanu u razvoju, rekao je on i dodao da su sredstva za kupovinu vunice dobijena od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Ovo je treća godina kako članice Aktiva žena poklanjaju odevne predmete. Zimsku odeću do sada su dobili đaci škola “Ratko Pavlović Ćićko” i “Sveti Sava” u Prokuplju.
Tehnički sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog okruga, Dragoslav Petrović, delegaciju Udruženja invalida rada upoznao je sa radom ustanove.
-Dodelom odevnih predmeta, pletilje su pokazale humanost i veliko srce. Svaki, pa i ovaj poklon, obraduje naše korisnike i pokazuje da nisu zaboravljeni, i da su sastavni deo društva, rekao je Petrović, koji se u ime korisnika i stručnih saradnika zahvalio Udruženju na poklonima.


Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=88529

4 dec 2018. Komentari na vestima starijim od 7 dana su zatvoreni RSS 2.0.

Komentari su zatvoreni


Maintained by OZ.I.T.Solutions
Scroll Up